{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odata počast poginulima, Isa-begu Ishakoviću i Gazi Husrev-begu

F
2.5.2011. u 14:50
0
1
Odata počast poginulima, Isa-begu Ishakoviću i Gazi Husrev-begu
0
Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo danas je polaganjem cvijeća na mezar Isa-bega Ishakovića u Carevoj džamiji počela obilježavanje 2. maja, Dana te općine.
U Carevoj džamiji okupili su se članovi Općinskog vijeća Stari Grad, te drugi predstavnici ove općine predvođeni načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem. Na mezar Isa-bega Ishakovića, utemeljitelja Sarajeva, položeno je cvijeće, proučena Fatiha te održan prigodni govor.

Načelnik Hadžibajrić istaknuo je za Fenu da se delegacija Općine Stari Grad svake godine okupi na mezaru Isa-bega Ishakovića, koji je ne samo utemeljitelj Sarajeva već i ove općine odakle se Sarajevo i počelo razvijati.

Na Šehidskom mezarju Kovači odata je počast šehidima i poginulim borcima, a nakon toga je delegacija obišla turbe jednog od najvećih vakifa općine Stari Grad - Gazi Husrev-bega u Begovoj džamiji, gdje je također na prigodan način odata počast, te proučena Fatiha, Jasin i fatma dova.

U okviru programa obilježavanja Dana Općine Stari Grad predviđeno je tokom dana i druženje s općinskim vijećnicima, te predstavnicima Općine Centar i Kantona Sarajevo, koji danas također obilježavaju dan te općine i kantona.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Stari Grad bit će održana 4. maja, kada će premijerno biti prikazan dokumentarni film "Stari Grad: u srcu Sarajeva", te podijeljena općinska priznanja i povelje.

Istog dana je predviđeno i otvaranje novoizgrađenog mosta na Obhodži, za koji će vrpcu presjeći načelnik Ibrahim Hadžibajrić i komandant Turske vojne misije u BiH brigadir Ali Tahsin Tunali.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: