{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Zbog onih koji leže ovdje ne smijemo zaboraviti prošlost"

S
22.4.2011. u 17:30
0
0
"Zbog onih koji leže ovdje ne smijemo zaboraviti prošlost"
0
Polaganjem cvijeća na spomenik Bosanskom šehidu i rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku RBiH, na Šehidskom mezarju Kovači, počelo je obilježavanje Dana Općine Stari Grad, u sklopu manifestacije "Dani Općine Stari Grad Sarajevo: 22.04. do 18.05.2011. godine".
Polaganju su prisustvovali predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Općine Stari Grad, predstavnici boračkih udruženja, direktori i učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Starog Grada, te brojni gosti i građani Starog Grada. Vijenac su položili načelnik Ibrahim Hadžibajrić, predsjedavajući Općinskog vijeća Rizah Avdić, njegov zamjenik Mustafa Lačević i pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Sakib Avdibegović. Nakon njih, vijenac su položili i predstavnici boračkih udruženja Starog Grada.

Učenici OŠ "Saburina" su položili vijenac na mezar rahmetli Alije Izetbegovića. Delegacija se potom uputila prema Žutoj tabiji gdje je, u organizaciji Fonda memorijala, proučena tradicionalna hatma-dova, šehidima Armije RBiH.

Prisutnima se prigodnim govorom obratio načelnik Hadžibajrić.

"Danas smo se okupili ovdje da obilježimo početak manifestacije 'Dani Općine Stari Grad'. Ovo je već 16. godina i drago mi je što je otvaranje bilo baš na Šehidskom mezarju Kovači. Želim da kažem našoj djeci, koja su danas ovdje, da je ovo šehidsko mezarje najveće ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i cijeloj Evropi, zato je red da 'Dani Općine Stari Grad' počnu baš ovdje. Drago mi je što se danas ovdje okupio ovoliki broj ljudi, a naročito zbog djece koja treba da znaju šta nam se dešavalo u proteklom periodu i kroz šta smo sve prošli. To nikada ne smijemo zaboraviti, a najviše zbog onih koji leže na ovom mezarju", kazao je Hadžibajrić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: