Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Osvrnite se oko sebe ,heroji su tu oko nas ....motaju cigarate , idu na javne kuhinje, nadaju se na birou koračaju poput utvara da ih ne primjetimo.....
Bravo
Čak sam, čitajući, pomislio da bi bilo umjesno čestitati mojim sugrađanima prvi dan opsade, pa se onda sjetih da bi to bilo morbidno, jednako je morbidno, ako ne i više zaboravljanje Valtera Perića i oslobođenja Sarajeva od nacionalsocijalista i fašista. Djevojke koje su pale na Vrbanja mostu nisu smjele pasti, jer Valter se borio da nikada ne dođe do toga da srbi napadnu muslimane ili hrvate i sve kombinacije ta tri naroda ko je koga napao itd itd. Rahmet Suadi pokoj Olgici.
oskarovac prvo nauci razlikovati vjeru od nacije a naciju od naroda - etnije takodje bi mogao znati da je tenkovima i okopima JNA napadnuta drzava , nezavisna i suverena Republika BiH Valter je moj heroj ali on nije tema i nemoj da trolas svojom pefidnom cetnickom propagandom
srbi su sami pobegli iz Sarajeva misleći da će JNA sa Mladićem, Legijom, Arkanovcima i ruskim plaćenicima da "osvoje" Sarajevo pa da se vrate. Ipak izgubili su rat i nikada se više vratiti neće.
Vinko Samarlic heroj specijalac, pod komandom narodnog heroja Dragana Vikica obojica ce imati spomenik u centru Sarajeva kada prodju ovi sto su sisli
Sjetimo se jos nekih Zlatnih ljiljana “. .... Mile Ružić, Abdulah Sarajlić, Sulejman Sarajlić, Hatidža Salić, Galib Sinotić, ... Vinko Šamarlić
pomiriti se necu ni s kim jer se nisam ni svadjao.Dosli nauruzani do zuba sa oklopima i artiljerijom i na goloruk narod koji im nista nije bio duzan. To nije bio rat to je bio genocid.Gledao sam rat svojim ocima. Kao da su sa lanca pusteni. sve je izgledalo kao sezona lova na zeceve.Konji , puske, psi, redenici, trube i fanfare ..opkoli sa svih strana i bez ikakve bojazni i straha da ce se tebi nesto desiti, udri. Kako god prodje lovac u sumi tako su i Srbi stradali.Slucajno.Kolateral.
Suvadi vjecni rahmet a Olgi pokoj dusi.
eurocrem Suadi a ne Suvadi kako ti ne para usi ......
Tako smo naivno i čista srca išli taj dan otjerati rat, ali nije se moglo. Sve je već bilo dobro izrežirano. Neka je vječna slava i veliki rahmet ovim hrabrim djevojkama.
@kasarski Upravo tako, bio sam u toj masi i svi smo imali samo jedan cilj - da ne bude rata. Kad se okrenem, prošlo je 25 godina i sad mi je sve jasnije, ali što bi se reklo, kasno progledao. Žalim za svim ovim izgubljenim životima, naročito jer smo na kraju dobili ovu državu i sistem iz kojeg se masovno bježi. Mogli smo pobjeći i 5. 4. 1992.
... imala je 24 godine, a iz kuće je izašla kazavši "Idem braniti svoje Sarajevo".... :(
Sarajlijice idite vi i dalje na koncerte Ceci , Mariji Šerifović itd . Nikad Bošnjo da se opameti .
Neki koji danas stoje na ovom spomen obilježju ne bi trebali biti tu jer su odavno zaboravili heroje koje nije preklopila zemlja. Ovi što se slikaju svako malo dodove ljude u razmišljanje da će opet biti rata. Ništa se iz rata nije naučilo. Da jeste ne bi nam bilo ovako kako nam je danas. Da se nikada više ne ponovi. Mada ova rečenica nema nikakvog značaja kada pogledamo malo oko sebe.
kojeg komsijskog duha kad smo svi Bosnjaci ne bitno koje vjere !
toliki narod izginu za fildžan države i plemenske vođe a i danas je previše glup da zaslužuje bolje.
Zašto Srbija i Hrvatska nikada nisu izvršile popis žrtava ratova 1991-1999.
dal je Bakir ikad došo ovde i položio cvijeće, da nije bilo tih žrtava on bi još negdje u birou bio pomoćni crtač