HDZ 1990
0

"Od načela će ovisiti razgovori s drugim strankama"

FENA
Božo Ljubić (Foto: SRNA)
Božo Ljubić (Foto: SRNA)
Predsjedništvo HDZ 1990 održalo je danas u Mostaru sjednicu na kojoj je analiziralo rezultate općih izbora, te razmatralo načela na kojima bi vodstvo stranke vodilo razgovore s drugim političkim subjektima oko provedbe izbornih rezultata, saopćeno je iz Ureda za informiranje te stranke.

Predsjedništvo HDZ 1990 je izrazilo zabrinutost za integritet izbornog procesa zbog nepravilnosti u izbornom procesu kao i mnogobrojnih priziva Centralnoj izbornoj komisiji.

Stoga je dlučeno da pokrenu raspravu u institucijama sistema kako kroz promjenu Izbornog zakona i jačanje institucija za provedbu izbora, od CIK-a do biračkih odbora, da se u budućnosti eliminiraju nepravilnosti i manipulacije.

Predsjedništvo HDZ 1990 razmatralo je također političku platformu za razgovore s ostalim političkim subjektima koji su dobili legitimitet na ovim izborima.

"Na prvom mjestu, reforma ustava koja će Bosnu i Hercegovinu učiniti pravednijom i funkcionalnijom državom sposobnom i podobnom za euroatlantske integracije, te BiH kao decentralizirana država, s novom teritorijalnom organizacijom i jednakom pozicijom tri naroda kako glede teritorijalne organizacije tako i u pogledu institucionalnih prava, ovisit će od prihvaćanja kao načela kod potencijalnih partnera, kao i realni instrumenti da se ova načela mogu i realizirati, a ne raspored fotelja", navodi se u saopćenju.