BiH
80

Od danas stabilizacija vremenskih prilika i prestanak padavina

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je snijeg u protekla dva dana u našoj zemlji prouzrokovao brojne probleme, danas se očekuje stabilizacija vremenskih prilika.

Obilne sniježne i kišne padavine koje su našu zemlju zahvatile u srijedu večer imale su višestruke posljedice. Pojedina mjesta, poput Kladnja i Olova, bila su potpuno paralizirana i bez struje, a nastava u školama obustavljena, saobraćaj je u većem dijelu BiH bio otežan i povremeno obustavljen, a pokrenuta su i klizišta koja su nažalost odnijela jedan život.

No, prema prognozama meteorologa, građani mogu odahnuti, jer se danas očekuje prestanak padavina i sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Povremeno slab snijeg ili kiša mogući su još samo na istoku zemlje. Padavina neće biti ni sutra, ali će se jutarnja temperatura spustiti i do minus deset stepeni celzija. Kako dan bude odmicao, tako će živa na termometru rasti, a vrijeme će biti suho i oblačno.

Od ponedjeljka do četvrtka očekuje se period suhog i stabilnog vremena. Jutra će biti svježija sa maglom i mrazom, a tokom dana se očekuje sunčanije vrijeme. Jutarnje temperature od -9 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevne, uglavnom, 3 do 10, na jugu od 8 do 15 °C.