|

U toku dana postepen prestanak padavina, u večernjim satima hladnije

U toku dana postepen prestanak padavina, u večernjim satima hladnije
18
Piše: L. Č.
6.1.2015. u 08:37
45
komentara
18

dijeljenja
1/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/10 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Danas se u BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u jutarnjim satima sa mrazom i slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima, a tokom dana se očekuje postepen prestanak padavina.
U zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni danas će biti pretežno oblačno uz moguću susnježicu ili kišu uglavnom prije podne, a nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u Hercegovini i na sjeveru zemlje. U večernjim satima i tokom noći će u cijeloj zemlji biti hladnije. Najviša dnevna temperatura kretat će se od -2 do 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabim snijegom, a tokom dana očekuje se postepen prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura u gradu će biti oko 2 stepena.

U srijedu će u većem dijelu zemlje biti umjereno oblačno, a u sjevernim područjima i pretežno oblačno. Jutarnje temperature u srijedu će biti od -10 do -5, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna od -2 do 3, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno. Jutarnje temperature od -7 do -2, na jugu zemlje do 3. Najviša dnevna od 1 do 6, na jugu zemlje do 10 stepeni. U srijedu i četvrtak će biti dosta prohladno, budući da će tokom današnjeg dana u večernjim satima biti hladnije.

U petak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom i susnježicom. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu zemlje do 6, a najviše dnevne od 2 do 9, na jugu zemlje do 11 stepeni.

U subotu će također biti pretežno oblačno, u Bosni će biti malo slabijeg snijega ili susnježice. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu zemlje do 6, a najviše dnevne od 2 do 8, na jugu zemlje do 11 stepeni, potvrđeno je za Klix.ba u Federalnom hidrometeorološkom zavodu BiH.
Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...