Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pripadam u red ostalih, imam Faks diplomu i nemam sansu da se zaposlim u javnu ustanovu. Jel su bosnjaci, hrvati i srbi imaju pravo na zivot BiH a ostalih nemaju, imamo samo obaveze (placanje poreza) a nemamo ikakva prava, a svi sute u ovoj ludoj rupi.
Da si se izjasnio kao Hrvat u djamahiriji bez bi bez problema dobio posao kao i svi ostali "hrvati" tipa Komšić....
@NovusHominum preispitati onoga koji je tebi tako ograničeno pismenom dao diplomu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
"Konstitutivni" uhljebi su paraziti svoje vrste
Vjerovatno svih tih 332 su Jevreji, za njih sve može...
ne treba povecati broj ostalih, taman ih je. treba smanjiti broj ovih sto nisu ostali
Brate da su mene pitali ja bi se izjasnio kao Hrvat cisto zbog pasosa,a musliman bi bio i dalje logicno.
Najsretniji su oni koji NISU OSTALI i koji su otišli u Njemačku gdje se čovjek kao osoba cijeni i poštuje, gdje se diplome ne kupuju i gdje se ne moraš ulizivati funkcionerima kako bi ostao na poslu!
Dosta
Samo stranka zaposljava ! Kome nije jasno taj je u zabludi ... jbg
Djeca iz mjesanih brakova, razni Makovi, Zlatani
Uglavnom se radi o jugobalijama sa muslimanskim imenima
Uglavnom se radi o jugobalijama koje zauzimaju Bosnjacka mjesta, treba i njima otkaze podijelit
I to im je puno
sta je tu cudno, zna se ko tamo moze dobiti posao: podobni bosnjaci, srbi i majorizirani hrvati, odnosno glasaci sda, snsd i hdz... svi ostali kod privatnika za sest stoja i sest radnih dana u sedmici
Sta sad, jel ih treba sve zaposlit? Zasto bi se uopste nacionalna pripadnost trebala gledati, kad se neko zaposljava? Sposobnost i obrazovanje valjda prije svega!
Naravno, kada je trebalo braniti BiH tada se nije gledalo koje konstitutivan a ko nije, a kada treba da se radi,onda je bitniji neko ko je 1998 došao iz Sjenice ili Prijepolja nego neko čija je porodica u Sarajevu 500 godina i ko je "kriv" što ga mati nije upisala kao konstitutivnog.
Da je naslov glasio "Od 3% ostalih 1,5% ih radi u državnim institucijama" onda bi imali sasvim drugačiji pogled na ovaj "problem". A da kažemo da je od 3% Ostalih njih 6,6% radi u Službi za zajedničke poslove e onda bi tek imali potpuno drugačiju sliku. A da kažemo da od 332 Ostalih njih preko 50% je iz Sarajeva šta bi onda rekli
@MirnaBosna a da kažemo da STATISČKI preko 85% zaposlenih u zajedničim institucijama NIJE iz Sarajeva šta bi onda rekli ?
U BiH su svi diskriminisani od strane konstitutivnih torova!