{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Očišćen put do sela Luka, mještani silaze u grad po hranu

F
23.1.2012. u 14:17
0
5
Očišćen put do sela Luka, mještani silaze u grad po hranu
0
Očišćen put do sela Luka, mještani silaze u grad po hranu
Foto: Prijateljisrebrenice.org
Mehanizacija koju je angažirala Općina Srebrenica uspjela je danas da "probije" put do sela Luka i nekoliko mještana je danas uspjelo stići u Srebrenicu.
"Mašine su djelimično raščistile put i nas nekoliko najhrabrijih odlučili smo da dođemo u grad. Bilo je neizvjesno da ćemo stići do Srebrenice jer je put uzak i malo je nedostajalo da se vratimo. Ali, imali smo potreba da nabavimo nešto od najpotrebnijih namirnica i lijekova za bolesne ljude u našem selu", izjavio je Zahid Habibović, prvi čovjek koji je uspio da se iz zametenih sela danas, nakon 20 dana blokade, probije do Srebrenice.

On je dodao da je Općina učinila mnogo, ali da je akcija deblokade sela Luka i Krušev Do trebala biti brža i konkretnija. Po njegovim riječima, neophodno je nastaviti raščišćavanje puta do Luke, a krenuti i prema Krušev Dolu jer ta dionica još nije deblokirana.

Podsjetimo, snijeg je u ovim srebreničkim selima padao desetak dana i na pojedinim mjestima bilo je snježnih nanosa visine i do dva metra, što je otežavalo čišćenje putnog pravca od Srebrenice do ovih sela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: