{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebrenička sela Luka i Krušev Do još uvijek blokirana

F
20.1.2012. u 11:14
0
4
Srebrenička sela Luka i Krušev Do još uvijek blokirana
0
Srebrenička sela Luka i Krušev Do još uvijek blokirana
Foto: SRNA
Ni jučerašnja akcija na deblokadi srebreničkih sela Luka i Krušev Do nije dala rezultata.
I pored pojačanog broja mehanizacije, napredovalo se sporo.

"Juče smo intenzivno radili na reonu od Stublića do Šarene Bukve. Stigli smo do naselja Mećave i tu su najveći problemi. Sam naziv lokacije govori sve. Ovdje je protekle sedmice bilo najviše snijega i ima smetova i više od dva metra. Ipak, nadam se da ćemo do večeras uspjeti proći i tu dionicu i stići do sela. Preostalo je da se očisti još desetak kilometara da bi put do Luke bio prohodan" ,izjavio je Ševko Karić, načelnik za urbanizam u Općini Srebrenica.

Mještani zavijanih sela s nestrpljenjem očekuju povoljne vijesti.

"Među stotinjak mještana, od kojih su većina stari, ima dosta bolesnih. Ipak, ljudi imaju razumijevanja. Znaju kakva je situacija i, da tako kažem, niko od njih ne smije da se ozbiljno razboli, jer zna da mu ovdje niko ne može pomoći. Ponekim porodicama je ponestalo hrane, ali se uzajamno pomažemo", rekao je u telefonskom razgovoru Enver Duraković, član Savjeta Mjesne zajednice Luka.

Duraković je dodao da trenutno na ovom području pada kiša i dodatni problem može nastati ako se temperatura spusti ispod nule jer bi došlo do zaleđivanja snijega, što bi otežalo čišćenje puteva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: