{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Očekuje se pojačan saobraćaj na putevima prema moru

S
18.7.2014. u 08:39
0
7
Očekuje se pojačan saobraćaj na putevima prema moru
0
Očekuje se pojačan saobraćaj na putevima prema moru
Na putevima kroz BiH jutros se saobraća nesmetano, bez posebnih ograničenja, a pojačana frekvencija vozila u popodnevnim satima očekuje se prema graničnim prelazima na jugu.
Vozačima se preporučuje da umjesto ovog prelaza prema dubrovačkom području mogu koristiti druge prelaze Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik).

Za one koji putuju ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prelazi Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.

Na graničnom prelazu Doljani jutros se na izlazu iz BiH čeka do pola sata.

Kroz kanjon Tijesno na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka zbog održavanja Evropskog prvenstva za junior u kajaku i kanuu na divljim vodama sutra i u nedjelju biće obustavljen saobraćaj za sva vozila osim za autobuse javnog prigradskog prevoza na području Banja Luke.

Saobraćaj će sutra biti obustavljen od 9.00 do 18.00 časova, a u nedjelju, 20. jula, 9.00 do 16.00 časova.

Dionica magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina i dalje je neprohodna zbog većeg odrona i opasnosti od daljeg obrušavanja na kolovoz.

Putnička vozila mogu koristiti regionalni makadamski put Dobro Polje–Jažići–Jelašica-Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Jednom trakom saobraća se na magistralnim putevima Klašnice-Prnjavor u Čardačanima, Šepak-Han Pogled i Bileća-Gacko, lokalitet Stepen, te na regionalnim putnim pravcima Konjević Polje-Fakovići-Skelani, Tišča-Caparde, LJubovijski most-Drinjača, Bratunac-Fakovići, Zagon-Jasik i Ukrina–Gornji Vijaka.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima do 27. jula potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Banja Luka-Klašnice, dionica Derviši-Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banja Luka-Klašnice.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnim putevima Lopare-Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac i Podgradci-Mrakovica na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

U mjestu Jakupovci, na autoputu Klašnice-Gradiška, saobraća se jednom saobraćajnom trakom zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine. Radovi traju do 31. jula.

Iz AMS-a RS-a mole vozače da na ovoj lokaciji voze opreznije i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Do povremenih polusatnih obustava saobraćaja dolazi na magistralnom putu Vukosavlje-Karuše, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka, zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj.

U prnjavorskom mjestu Vijaka zbog izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Srbac-Križ. Predviđeno je da radovi traju do 15. augusta.

Vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra zabranjen je saobraćaj preko mosta u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, a teretnim vozilima iznad 12 tona na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje.

Vozače koji jutros putuju kroz Federaciju BiH, iz AMS upozoravaju na jutarnju maglu u kotlinama i uz riječne, kao i na odrone na dionicama kroz usjeke.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije: Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno, Sarajevo-Olovo, kao i dionicu autoputa Podlugovi-Jošanica.

Deminiranje se vrši na dionici magistralnog puta Livno-Glamoč, u naselju Koričine, gdje svakodnevno 8.00 do 14.00 časova dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.

Na dionicama magistralnih puteva Simin Han-Kalesija, u mjestu Babajići, i Tuzla-Bijeljina, u mjestu Seljublje, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi tri i po tone, a na dionici magistralnog puta Maglaj-Doboj, u naselju Kosova, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na regionalnom putu Olovo-Ribnica na snazi je zabrana saobraćaja za vozila mase veće od 12 tona.

Iz AMS napominju da će se danas u krugu Auto-moto društva "Krajina" u Banjaluci nalaziti pokretni tehnički pregled, te pozivaju građane da od 9.00 do 14.00 sati dođu i prekontrolišu vozilo.

Preventivna akcija "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite" traje još danas, a njen cilj je da se povećanjem korištenja tehnički ispravnih vozila poveća nivo bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: