BiH
2

Izbjegavajte Doljane, na prelazak granice u oba smjera čeka se i po tri sata

FENA
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani gdje se trenutno na prelazak granice u oba smjera čeka do tri sata.

Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Ivanica, gdje se trenutno na izlazu čeka do sat vremena i Čepikuće, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila ali zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, od 07.30 do 14.30 sati, saobraćaj je na dionici autoputa A-1 Visoko-Podlugovi iz pravca Visokog prema Podlugovima preusmjeren u preticajnu traku.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na magistralnom putu M-16 Jajce - Banja Luka (u mjestu Lučina) zbog klizišta, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Tuzla- Šićki Brod, Kiseljak-Busovača i Bosansko Grahovo-Livno.

Zbog održavanja brdske autoutrke za državno prvenstvo BiH, danas i sutra, od 9.00 do 18.00 sati, saobraćaj se na dionici magistralne ceste M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (dionica Podvranić-Vranić), obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac (preko Gruda), saopćeno je iz BIHAMK-a.