BiH
8

Očekuju se velike gužve na Doljanima, preporučuje se korištenje drugih prijelaza

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U većem dijelu BiH saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Na području gdje pada kiša savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima na putu.

Ovih dana posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani, tako da svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju granični prijelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila ali zadržavanja nisu duža od 15 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, u vremenu od 07.30 do 14.30 sati, saobraćaj je na dionici autoputa A-1 Visoko-Podlugovi iz pravca Visokog prema Podlugovima preusmjeren u preticajnu traku. Mole se vozači da poštuju postavljenu signalizaciju.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda. Na magistralnom putu M-16 Jajce Banja Luka (u mjestu Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Tuzla- Šićki Brod, Kiseljak-Busovača i Bosansko Grahovo-Livno.

Zbog održavanja brdske auto utrke za Državno prvenstvo BiH, danas u vremenu od 09.00 do 18.00 sati, saobraćaj se na dionici magistralne ceste M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (dionica Podvranić-Vranić), obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac (preko Gruda).