{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obustavljen saobraćaj na dionici Maglaj - Doboj u mjestu Kosova

F
22.5.2014. u 07:54
0
1
Obustavljen saobraćaj na dionici Maglaj - Doboj u mjestu Kosova
0
Obustavljen saobraćaj na dionici Maglaj - Doboj u mjestu Kosova
Do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na dionici M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova). Zbog preopterećenosti regionalnog puta (R-465 preko Ševarlija), teretna vozila do 10 tona i 4 metra visine propuštaju se po posebnom režimu (iz jednog, pa onda iz drugog pravca). Putnička vozila ovom obilaznicom saobraćaju bez ograničenja.
Magistralni putevi od Doboja prema Tuzli, Derventi i Tesliću, kao i regionalni put prema Stanarima, otvoren je za sva vozila.

Obustava saobraćaja i dalje je na snazi na putnim pravcima:

M-16 Jajce-Krupa na Vrbasu,
M-15 Ključ-Sanski Most (obilazak za vozila do 3,5 t preko R-410a, ostala teretna vozila idu preko Bihaća, Bosanske Krupe i Lušci Palanke) i
M-14.1 Brčko-Lončari

Na dionici M-1.8 Lončari-Orašje policija propušta samo vozila koja prevoze pomoć i spasilačke službe. Za ostale je put prema Orašju zatvoren.

Na dionicama: M-14.1 Odžak-Bosanski Brod i R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu) saobraćaju samo putnička vozila i to otežano.

Na dionicI M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se i na putnom pravcu M-19.2 Kladanj-Vlasenica.

Na ostalim putnim pravcima vozači se upozoravaju na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Granični prijelazi Orašje, Bosanski Šamac, Brčko i B. Rača zatvoreni su za saobraćaj, zbog poplava. Od sinoć je za saobraćaj otvoren GP Pavlovića most. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Radovi:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Magistralni putevi:

M-4
Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14.1
Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetu Šikare), zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati moguće su kraće obustave saobraćaja. Na istom putnom pravcu, ali u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-16.1
Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani) zbog pojave klizišta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od 100 metara).
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Sarajevo-Semizovac-u toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta, na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.
Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20
Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Regionalni putevi

R-411 Banja Luka-Čađavica (na 4. km od Nule prema Kolima), zbog ošteženja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj i u naselju Malešići) u toku su sanacioni radovi, saobraća se usporeno.

Kanton Sarajevo:

- Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica), na potezu od objekta JP Ceste FBIH do raskrsnice sa ulicom Vrbanja. Saobraćaj je preusmjeren u dvije preostale trake (dvosmjerno).

- U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume (most na Skenderiji), zbog čega je otežano kretanje vozila i pješaka.

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

- Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Osmana Krupalije, Barice i Hasana Kikića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: