{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obustavljen saobraćaj preko Rače, Popova i Bosanskog Šamca

S
17.5.2014. u 14:07
0
0
Obustavljen saobraćaj preko Rače, Popova i Bosanskog Šamca
0
Obustavljen saobraćaj preko Rače, Popova i Bosanskog Šamca
Na sjeveroistoku BiH obustavljen je saobraćaj preko međunarodnih graničnih prelaza Rača, Popovi i Bosanski Šamac, kao i na skelskim graničnim prelazima za pogranični promet Janja i Crnjelovo, saopšteno je iz Granične policije BiH.
S obzirom na činjenicu da je od juče zbog većeg klizišta u neposrednoj blizini graničnog prelaza Mali Zvornik on zatvoren za promet, u saradnji sa MUP-om Srbije je danas otvoren privremeni granični prelaz na Hidroelektrani Zvornik na kojem rade pripadnici Granične policije BiH i MUP-a Srbije.

Potopljen je smještajni objekat Jedinice granične policije Brčko, koja je izmještena na Međunarodni granični prelaz Brčko.

Zatvoren je put od Dubice prema graničnom prelazu Kostajnica, te put Prijedor – Bosanski Novi, a obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na magistralnom putu Brod – Odžak.

U prekidu je putna komunikacija do graničnih prelaza Skelani i Bratunac, ali se do ovih prelaza može doći alternativnim zaobilaznim putnim pravcima na području BiH.

U akcijama pomoći stanovnicima ugroženih područja u BiH uključuju se kormilari i službeni čamci Granične policije BiH u skladu sa materijalno-tehničkim sredstvima i kadrovima sa kojima ova agencija trenutno raspolaže.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: