BiH
0

Otvoreni granični prijelazi Orašje i Popovi

FENA
Preko međunarodnih graničnih prijelaza: Rača, Šamac, Brčko i Željezničkog graničnog prijelaza Šamac i dalje je obustavljen promet, a još su uvijek izvan funkcije skelski granični prijelazi za pogranični promet: Janja, Crnjelovo i Donji Svilaj, priopćeno je iz Granične policije u BiH.

Promet na međunarodnim graničnim prijelazima Popovi i Orašje otvoreni su za sve vrste prometa.

Zbog napuknuća na mostu i dalje je obustavljen promet preko graničnog prijelaza za pogranični promet Bosanska Dubica. Usljed odrona na srbijanskoj strani prilaznog puta, koji vodi ka graničnom prijelazu Zvornik, za pogranični promet isti je zatvoren za promet, a u saradnji sa MUP-om Republike Srbije otvoren je privremeni granični prijelaz na hidroelektrani Zvornik na kojem rade pripadnici Granične policije BiH i MUP-a R. Srbije.

Tokom proteklog vikenda s robnog terminala na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača evakuirana su 124 teretna motorna vozila koja su u pratnji policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije sprovedena do Međunarodnog graničnog prijelaza Popovi kako bi nesmetano ušli u Bosnu i Hercegovinu. Na MGP Rača ostalo je još 13 teretnih motornih vozila koja će tokom dana biti evukuirana. Spomenuta vozila su se zbog poplava na MGP Rača nalazila od 16. 5. 2014. godine, stoji u saopćenju.