BiH
1

Zatvoreni granični prijelazi Bosanski Šamac, Brčko, B. Rača i Pavlovića most

FENA
Saobraćaj na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova) i dalje je obustavljen, pa se saobraćaj preusmjerava starim putem preko Ševarlija.

Također, obustavljen je saobraćaj i na putnim pravcima:

M-16 Jajce-Banja Luka M-14 Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (na ulazu u B. Kostajnicu). R-454a Drinjača-Bratunac R-465-a Doboj-Modriča (u mjestu Potočani) i R-462a Lončari-Bosanski Šamac.

Zbog klizišta, zatvorena je dionica magistralnog puta M-15 Ključ-Sanski Most. Obilazak je regionalnim putem R-407.

Na dionicama: M-14.1 Odžak-Bosanski Brod, M-1.8 Lončari-Orašje i R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu) saobraćaju samo putnička vozila i to otežano.

Na putnim pravcima: M-4 Tuzla-Gračanica, M-18 Tuzla-Ugljevik i R-465 Zavidovići-Maglaj saobraća se otežano, uz neophodan maksimalan oprez, zbog vode i zemlje na kolovozu, kao i suženja kolovoza.

Putnička vozila od Banja Luke mogu doći do Mrkonjić Grada dionicom Banja Luka-Bronzani Majdan-Pervan-Goleši-Zelenci-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-4 Banja Luka-Čelinac (u mjestu Zeleni Vir) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici R-469 Živinice-Kalesija mogu saobraćati vozila do 12 tona.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se na putnom pravcu M-19.2 Kladanj-Vlasenica.

Granični prijelazi Bosanski Šamac, Brčko, B. Rača i Pavlovića most zatvoreni su za saobraćaj zbog poplava.

Na GP Orašje granična policija dozvoljava izlaz putničkih vozila, dok je ulazak u BiH i dalje obustavljen, saopćeno je iz BIHAMK-a.