BiH
2

I dalje zatvoreni GP Orašje, Brčko, Rača, Bosanski Šamac i Pavlovića most

FENA
Večeras do 20 sati zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t ukupne mase na putnim pravcima M-4 Doboj-Stanić Rijeka, M-17 Rudanka-Karuše i R-465 Doboj (Poljice)-Modriča.

Zabrana se ne odnosi na teretna vozila koja prevoze humanitarnu pomoć, kao i teretna vozila koja učestvuju u saniranju i čišćenju.

Saobraćaj je u prekidu na dionici M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova), pa se putnička vozila preusmjeravaju starim putem preko Ševarlija (R-465). Za teretna motorna vozila, večeras do 20 sati, na snazi je obustava saobraćaja na navedenoj obilaznici.

Obustava saobraćaja na snazi je i na putnim pravcima:

M-16 Jajce-Banja Luka M-15 Ključ-Sanski Most (obilazak za vozila do 3,5 t preko Balijagića, ostala teretna vozila idu preko Bihaća, Bosanske Krupe i Lušci Palanke.

Na dionici M-1.8 Lončari-Orašje policija propušta samo vozila koja prevoze pomoć i spasilačke službe. Za ostale je put prema Orašju zatvoren.

Na dionicama M-14.1 Odžak-Bosanski Brod i R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu) saobraćaju samo putnička vozila i to otežano.

Na dionicI M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se i na putnom pravcu M-19.2 Kladanj-Vlasenica.

Na ostalim putnim pravcima vozači se upozoravaju na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Granični prijelazi Orašje, Bosanski Šamac, Brčko, Rača i Pavlovića most zatvoreni su za saobraćaj, zbog poplava. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.