Komentari (132)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
O kakvom obrazovanju pricamo ljudi?! Juce citam sta se uci u 1. razredu srednje skole iz informatike... Knjiga je odobrena 2001. godine, a jos zalosnije je sto je 2017. stampa... Sto znaci da se kasni 17 godina... Ko jos uci radno okruzenje Windows 2000
"Ko jos uci radno okruzenje Windows 2000" Nije problem u Windowsu 2000 konkretno, nego u tome da se uči radno okruženje nekog sistema koji je samo sticajem slučaja u modi ove sedmice, a ne uče se opšti principi. Zamijeni Windows 2000 sa bilo čime savremenim i imaćeš skroz isti problem za dvije tri godine.
Šta će učiti informatiku kad država kupuje gotove programske pakete , naše je samo da unosimo brojeve .
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Iskren da budem,meni se povraca na pomen ove drzave.Ne mogu a imao bi zelju da odem iz nje i da se nikada ne vratim.Od Deda Mraza cu da trazim da me sa svojim irvasima prebaci do Australije...
Zašto ne možeš?
kvote nas stite. a recimo trgovini izdaje se oko 600 dozvola. .. to kazuje sve da nasi ljudi nece da rade u trgovini. Za to ti ne treba nikakvo neko znanje. Vole vise da ne rade nista. Da nema kvota ovdje bi ih bilo svaki drugi . A ovi kvalifikovanij koji se ovdje zaposljavaju su zato sto nasi nece da se prekvalificiraju ili su kupili diplome, ana biroima ih dosta svih struka, al nisu update.
Uzeli su dosljaci sarajlijama posao!
Pa kako onda kukate:" valja bježat, nema posla...kako neko iz Hrvatske ili Turske može raditi u BIH a za BH platu ,a raja iz kafića ne može?"
bosna je jedan penis od drzave!
Visokofisticirane djelatnosti? E ovo je vrhunac. Pa sta ti je sad to?
to je nesto u visokom, u piramidama!
Opet se Klix pravi kao pametan: deficitirana kategorija poslova. To hoces da kazes: trazeni poslovi! Prevedite to da vas ljudi, koji mozda traze posao, razumiju. Time ce te im pomoci a ne ovako da dolaze oni s istoka uzimati im krug iz usta.
to znači da radna mjesta postoje,ali nema odgovarajućih kandidata, ili niko ne dolazi da pita " tražim posao, primate li nove radnike" ili ko pita nema nije te struke ili nema iskustvo za tu poziciju.
nema u BIH stručnih ljudi, ima masa pametnjakovića koji misle da zaslužuju puno, glup sistem ih odgojio, škole ne spremaju ljude za posao, uče ih beskorisne stvari, nisu prilagođene tržištu i svjetskim tokovima, teška istina
baš to! mi dok idemo u školu bubamo napamet nepotrebnu teoriju ( učenik informatike radi zadatke na papiru sa binarnim brojevima), ili neko ko ide za automehaničara obore na godinu zbog geografije.
Bas me interesuje koji djecji kardiohirurg i odakle bi dosao da radi u BiH. Dajte ne mlatite gluposti. Kardiohirurg se stvara godinama a dovesti sebi ga mogu samo daleko bogatije zemlje od BiH.
u bogatim zemljama ne dovode nikog, univerziteti zgrću milione $$ ali stvore te kardiohirurge koji veoma lahko dobiju posao. mi moramo dovoditi jer ih ne stvaramo, a ne možemo ni stvoriti jer nam je komunistički školski sistem iz 1958. godine
@mirabel2 Totalno pogresno. Pogledaj dobro koje su nacionalnosti specijalisti u bogatim zemljama. Pa, doktori sa balkana bjeze u bogate zemlje a one ih jedva docekaju. U USA, Njemackoj ili Svedskoj ljekar specijalista odmah dobija posao. Na arapskom poluotoku odmah ljekar dobija posao.
Transparenti, Alan Ford, znaci 100%....
dobro veče tugo suđena takva još nije rođena eee... po ovom kapom nebeskom ovom šatrom cirkuskom mojom dušom bosanskom dobro veče stari drugovi vama ću dušu da otvorim..
kod nas svako selo ima univerzitet. npr. nije bihac selo ali otkud mu uslovi za univerzitet?sdaovci između sebe podijelili titule profesora pa eto moze svako.ne znam vise da li sarajevo moze imati univerzitet kada vidim ko sve daje ocjene i predaje.a o hiperprodukciji pravnika, ekonomista a narocito politologa da i ne govorimo, to je najlakse i uciti i predavati, streberski...
Mi uvozimo radnike😂😂😂😂😂
Opste je poznato da narod u Bosni nece da radi. Sta je tu problem? Nas ubi ponos. Ako nije direktorska pozicija, onda nece nista. Kaze momak " Ne isplati se." Eh pa ganjaj onda dvije marke po dzepu i sepuri se po carsiji krijuci svoju bijedu.
@awesamo Pa sto ti ne radis za 2 KM? Sto govoris drugim da bacaju obraz i zivot pod noge?
@psn Ja sam u Sloveniji radio za 2 marke kad je bio Tolar, satnica mi bila tadašnje 2,30 DEM
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa mora neko zamijeniti ove naše što napuštaju BiH.
Ovo je greska drzave. Zabraniti strancima rad dok nezaposlenost ne padne ispod 10%. Ni u jednoj drzavi na svijetu trziste i obrazovanje nije 100% uskladjeno. Ovo je samo izgovor da se vrijednost radne snage srozava, gazde da ubiru veci profit, a drzava spava.
@antireprizator tebi fol malo 440 eura a kad dodjem u rs tvoji za 5 maraka jedu zemlju ako treba, mozes ti supljirat koliko hoces al realnost je da vas 90% zivi samo od laznog srbovanja a dali bi i zene za 10 KM da se raja izreda
@antireprizator ma ja, prava si mi pametnica ko i svi srbi haha, dodju ovde i vrte tri ista komentara, barem napisi ono sto mislis a ne sto procitas pleme ti ebem prljavo. Znao je hitler koji sljam treba ocistit, jevreje cigane i vas vlahe
PRIKAŽI ODGOVORE (1)