{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obnova ceste prema Buća Potoku: Kružni tok skoro završen, počela gradnja drugog

31.8.2015. u 20:44
929
100
Obnova ceste prema Buća Potoku: Kružni tok skoro završen, počela gradnja drugog
929
Radovi na cesti od Otoke prema Buća Potoku u Sarajevu bliže se okončanju prve faze koja podrazumijeva obnovu ulice Alije Kučukalića i rekonstrukciju raskrsnice u raskrsnicu s kružnim tokom.
"Radovi na kružnom toku na spoju ulica Alije Kučukalića i Džemala Bijedića (VI transferzala) su u završnoj fazi. Izvršena je rekonstrukcija postojeće raskrsnice u raskrsnicu s kružnim tokom, izvršeni su radovi na zamjeni kolovozne konstrukcije, polaganje završnog sloja asfalta, horizontalna i vertikalna signalizacija, te izmještanje elektroinstalacija", rečeno je za Klix.ba iz Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Preostali radovi su radovi na asfaltiranju pješačkih staza i postavljanju stubova javne rasvjete koji će biti kompletirani do kraja ove sedmice.

Također, počeli su radovi na kružnom toku udaljenom 350 metara sjevernije, na raskrsnici ulica Safeta Zajke, Džemala Bijedića i Tuzlanske.

"Izvođač radova je uveden u radove u petak 28. augusta, te su trenutno u toku pripremni radovi kao što su uklanjanje ivičnjaka i pješačkih staza, skidanje humusa i slično. U narednom periodu planirano je uklanjanje postojećih semafora i formiranje novog režima saobraćaja, te radovi na izmještanju instalacija", objašnjeno je iz Direkcije.

Izvođač radova je Euro-asfalt, a završetak radova je planiran za novembar 2015. godine. Investitori radova su Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad. Ukupna vrijednost radova iznosi 900.000 KM, od čega će Direkcija za puteve Kantona Sarajevo izdvojiti 700.000 KM, a Općina 200.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: