Trojka, SNSD i HDZ
110

Objavljene fotografije sa sastanka u Konjicu, teme vruće, sala pretijesna

S. Š.
(Foto: SDP BiH/Facebook)
U Konjicu je u toku sastanak članova i predstavnika SNSD-a, HDZ-a i stranaka Trojke koju čine Narod i pravda, Naša stranka i SDP.

Akteri današnjeg sastanka nisu dozvolili novinarima fotografisanje, ali je SDP objavio nekoliko kadrova sa sastanka. Danas se sastanči u vidno malom prostoru ugostiteljskog objekta u Konjicu, a na stolu su brojne vruće teme nakon usvajanja zakona u Narodnoj skupštini entiteta RS kojim odbacuju primjenu odluka Ustavnog suda BiH.

Prvo su jutros odvojeni sastanak imali predstavnici i lideri stranaka Trojke, odnosno Elmedin Konaković (NiP), koji je došao zajedno sa Kemalom Ademovićem, Edin Forto i Predrag Kojović iz Naše stranke te Nermin Nikšić kao lider SDP-a.

Njima su se kasnije pridružili i članovi SNSD-a vođeni Miloradom Dodikom te HDZ sa Draganom Čovićem, Borjanom Krišto, Sanjom Vlaisavljević i Tonijem Kraljevićem.

Riječl je o zvaničnom sastanku na kojem je glavna tema Ustavni sud BiH, potaknuto najnovijim potezom Milorada Dodika kojim je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Zakon o neprimjenjivanju odluka koje donese najviša pravosudna institucija u državi.

Nakon sastanka planirana je konferencija za medije.