{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Objavljen pravni vodič za žrtve seksualnog nasilja u BiH

F
17.4.2012. u 14:50
0
2
Objavljen pravni vodič za žrtve seksualnog nasilja u BiH
0
Objavljen pravni vodič za žrtve seksualnog nasilja u BiH
Vodič za odbranu prava žena-žrtava silovanja ili drugih oblika seksualnog nasilja u BiH "Trial" objavio je, u saradnji s UN Women, pravni Vodič za žrtve seksualnog nasilja počinjenog tokom sukoba u BiH pod nazivom "Između stigme i zaborava".
Korištenjem stvarnih primjera i referiranjem na najbolje prakse, Vodič ima za cilj ponuditi žrtvama seksualnog nasilja i organizacijama koje ih podržavaju i brane novi alat za djelovanje, ukorijenjen u međunarodnom pravu, saopćeno je iz Triala.

"Cilj ovog priručnika je upoznati žrtve silovanja o njihovim pravima i postojećim međunarodnim mehanizmima kojima mogu pribjeći. U idealnom slučaju, Vodič bi trebao predstavljati alat za osnaživanje žena žrtava seksualnog nasilja da bi napustile stanje procjepa u kojem borave protekli niz godina, nalazeći se između stigme i zaborava", kazala je Trialova viša pravna savjetnica Gabriella Citroni.

Vodič je prvi put promoviran tokom javnog skupa u Sarajevu 4. aprila, u organizaciji Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), Triala i Medica Zenice, a uz podršku UN Women i Misije OSCE-a u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: