"Mi gradimo prugu, pruga gradi nas"
0
Obilježeno 65 godina pruge Brčko – Banovići
Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Titin vakat, boljeg nije bilo, niti je, a da li ce ga biti, uh, to ne smijem ni pitati... Dok god covjek ne bude u prvom redu kao sto je nas dragi Tito govorio mnogo puta, nece biti srece u BiH. Ja necu, ali moram biti malo prost i reci da se nakaram mame i hrvatima, srbima i muslimanima koji se prse i potenciraju nacionalnost! TITO
Zivjela Bosna i Hercegovina, ali Jugoslavija je bila drzava sretnih i slobodnih ljudi, sredjene ekonomije i svasta nesto. Propaganda koja kaze da je u Jugoslaviji vladao zestoki komunizam je obicna laz. Jugoslavija je bila socijalisticka drzava koju su kriminalci zloupotrebom demokratije srusili kako bi se vise nahapali. Da bog da se BIH ujedinila i ugledala u jednu Jugoslaviju koja bi danas bila perspektivnija od bilo koje Amerike, Saudijske Arabije a vala i Evropske Unije.
drug tito je pogrijesio samo u jednom-napravio je goli otok! da je bogdom pobio bagru koju je tamo slao,sad bismo bili vodeca evropska sila! i tako ga proglasavaju diktatorom!
Samo da kazem par rijeci: \" Ni jedna nasa republika ne bi bila niko i nista da nismo svi zajedno\" Ako je ovo laz, ja nikad vise komentara necu napisati!
pruge i kyrca
@ Istina Burazeru, na cemu si ti??? Boze budale!
@logično Veze ti nemaš o vjeri! Ti i tebi slični i jeste bili \"pogodni vjernici\" (bez obzira koje vjeroispovijesti), tj. slavili ste bajrame, bozice, nove godine itd. uz derneke, potoke alkohola, po kafanama, pijankama i sl.! Mene ti \"nacionalni lideri\" ne zanimaju, već isključivo sloboda da radim, govorim, mislim i VJERUJEM u ono što želim i da to naravno ISPOLJAVAM ČITAVU GODINU, NE SAMO ZA NEKE BLAGDANE, A I TU \"UMJERENO\", bez ikakvih ograničenja (Napomena: KRAJIŠNIK SAM - VJERNIK - OSUĐUJEM SVAKO NASILJE KOJE SE ČINI U IME BILO KOJE VJERE JER JE TO NASILJE I ZLOČIN NAD SAMOM VJEROM! A to da \"ne smije se svugdje leci\" NIJE ISTINA, nisam se JEDNOM osjecao nesigurnim u npr. manjem BH entitetu, a gdje imam imanje, kucu, rodbinu itd. dok sam prenocio u istoj!!
Ti si heh jadan. Vjera je individualna stvar, a ti ti takvi kao ti ste je zloupotrijebili. Ja sam vjernik i pamtim Titino doba i ništa manja prava nisam imao što se tiče prakticiranja vjere i vjerskih praznika nego danas. Bilo je čak i bolje i iskrenije. Poštovali smo jedni druge, čestitali jedni drugima i slavili zajedno. I sve dok danas ljudi ne shvate da su izmanipulisani od strane vještih i nemilosrdnih (boli ih briga ako ti i tvoji crknete od gladi) \"nacionalnih lidera\", i dok se ne ujedine svi \"konstitutivni\" i \"ostali\", neće nam biti bolje... Smrt fašizmu, šovinizmuu i nacionalizmu i ratnim i poratnim profiterima!
@Jugovic PS. Činjenica da si jadan jeste i ruganje \"poginulim\", što naravno uključuje i borce koji su branili gradove i drzavu BiH, ONU U KOJOJ TI SADA SLOBODNO HODAŠ, MISLIŠ I GOVORIŠ! A za šta su to onda poginuli oni partizani, da bi na kraju glavnu vlast u ex-yu dobili pomilovani če.tn.ici koji su samo čekali da kre.puc.ne onaj koji im je i sve dao samo da bi ga odmah (ni 10. god. poslije njegove smrti) kukavički izdali i njegovu vojsku (a koju im je on dao, da se razumijemo) koristili protiv onih koje mr.ze i počine ge.no.cid (10. PO REDU), tako da je samo ta činjenica dovoljan dokaz da je \"bratstvo i jedinstvo\" NOTORNA LAŽ, NEOSTVARIV SAN I NA KRAJU I NAJVEĆE ZLO KOJE JE ZADESILO MU.SLI.MA.NE BOSNE I ŠIRE!
Što si mućko kolu - sad kur*cu ne valja - može se prosut po stolu http://www.youtube.com/watch?v=mUvQ60GAG-E halo Platonnajembitenracku ŠTO SI ŠTO SI - ŠTO SI MUĆKO KOLU
@Jugovic Jadan si, NIKO I NIKADA SE NIJE I NECE SE VRATITI SA ONOGA SVIJETA, SHVATITE TO VEC JEDNOM, BAGRO BEZBOŽNIČKO-HEJTERSKA, UPRAVO VI STE NAJVEĆI MRZITELJI SVEGA I SVAKOGA KOJI NE MISLI \"ISTO\" TJ. KAO VI! SVI ZLOČINI KOJI STE POČINILI NAKON ULASKA U SARAJEVO I BOSNU NAD MUSLIMANIMA I KATOLICIMA - VJERNICIMA VAM SE VRATILO KAO BUMERANG, ZATO SADA CR\'KNITE OD MUKE! SMRT FAŠIZMU, KU.R.A.C KOMUNIZMU!
Nas 10.000 odabranih iz Niša , Novog Sada, Čačka... došli miroljubivo sa topovima i aaubicama i poredali se na brda oko Sarajeva, a ovi muhadžedini / sarajevci iz sarajevske rupe nas ničim izazvani agresorski napadoše i pobiše preko 50 iljada srpskih boraca i junaka. Zato ih sada tužimo za genocid našim našim narodom.
Pa dobro st ace vam taj droljak s petokrakom..Sta vam to znaci.....
to je ono sto je kod vas najgore,ko se god ne slaze s vama,on je fasista il nacionalista!prijatelju,ja nisam nacionalista,ali ni titoista,poz za sve ok ljude,a jugoslavena je i prije bilo malo,sad ih i nema!
Znaci ha jedna fabrika cokolade prestane biti nacionalna, to znaci da ce biti opljackana..... Ne razumijem ti logiku? Jesi li ti ikad bio u nekom gradu u zivotu? (Sarajevo/Beograd/Zagreb nije grad, to su sela)
I samo za kraj: TITO JE KRAO, ALI JE I DAO, NIJE BILO MRTVIH CIVILA, NISU MAJKE MRTVU DJECU NOSALE U NARUCJU, NIJE SE GLEDALO KO SE KAKO ZOVE, NIJE NAS ZAPAD ZIGU U GUZU, ONAJ PENAL STO JE FRANCUSKA DOBILA, KITU BI GA DOBILA DA JE SFRJ IGRALA (SVE TI TO GOVORI O POSTOVANJU I UGLEDU)... NISI SMJEO SVASTA RECI, ALI SI MOGAO SVUGDJE LECI! SAD RECI SVE, ALI GUZA SE TRESE IZA SVAKOG COSKA! TOLIKO IZGINULIH ZA STA??? ZA SRPSTVO, HRVATSTVO, MUSLIMANSTVO? - MA MARS TAMO! T I T O MOJ, VRATI SE, SVE TI JE OPROSTENO!
@logično Nisam ja zaostao, nego imam iskustvo iz ličnog primjera, jer sam radio u fabrici konditorskih proizvoda ( ili čokolade, ako ti je tako lakše shvatiti) \"Zora\" Sarajevo, koju su kasnije takvi kao ti preimenovali u \"Sarabon\" i postavili svoje grmalje za direktore i opljačkali je do temelja. Inače \"Zora\" nije jedina... i nemoj me više prozivati majmune, zadojeni lopovski .!.