{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježeno 18 godina od osnivanja Bosanske stranke

F
9.5.2012. u 20:29
5
9
Obilježeno 18 godina od osnivanja Bosanske stranke
5
Obilježeno 18 godina od osnivanja Bosanske stranke
Mirnes Ajanović
Prije tačno 18 godina, 9. maja 1994. godine, osnovana je Bosanska stranka (BOSS), a tokom prigodne svečanosti upriličene tim povodom večeras u Sarajevu njen osnivač i predsjednik Mirnes Ajanović kazao je da večeras slave ponoljetstvo.
Naglašavajući da je stranka osnovana baš 9. maja na dan kada se obilježava Dan Evrope, Dan pobjede nad fašizmom, kao i Dan logoraša i Dan Zlatnih ljiljana, Ajanović je kazao da ih ta simbolika obavezuje da i dalje ističu antifašističku opredijeljenost stranke.

"Iako je prije 67 godina pobijeđen fašizam, danas se i dalje borimo protiv različitih oblika neofašizma", istaknuo je Ajanović.

Posebno je naglasio da se BOSS, kao dio nezavisne opozicije susreće s medijskom blokadom te nije u prilici da njeni članovi izraze svoje stavove, ali je najavio da će se boriti protiv takvog stanja.

Prisutnim članovima i simpatizerima stranke obratio se i predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo Haris Pleh koji je kazao da je BOSS svakim danom brojčano sve veća, te da je cilj da BOSS-a na predstojećim izborima osigura što veći broj predstavnika u općinskim vijećima i što više načelnika.

Zalagat će se, kaže Pleh, za stambeno zbrinjavanje mladih, zapošljavanje i omogućavanje mladima da aktivno učestvuju u drštvenim tokovima.

Na kraju je naglašeno da je BOSS bio i ostat će stranka koja će pružati šansu mladima, a oni će doprinijeti razvoju cjelokupne društvene zajednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: