BiH
1

Naša stranka proslavlja četiri godine postojanja

FENA
Na današnji dan, 5. aprila 2008. godine u Sarajevu je osnovana Naša stranka.

Tokom četiri godine stranka je, navedeno je u saopćenju za javnost Naše stranke, doživjela stanovite promjene, ponajprije u organizaciono-rukovodstvenom smislu, ali u smislu osnovne ideje, one zbog koje je i nastala, stranka je i dalje jednaka sebi.

" Od osnivanja do danas njezin identitet je ostao presudno određen idejama socio-liberalizma, multietničnosti i borbe protiv dominacije nacionalnih stranaka i ideologija", stoji u saopćenju.

Cilj stranke je bolja BiH, a ovih dana se i uveliko priprema za oktobarske lokalne izbore. Politička rješenja koja će biti predstavljena u idućem periodu imaju za cilj korjenite preobražaje statusa lokalnih zajednica.

"Ovo je projekt koji ima za cilj da progresivnim politikama socijalno-liberalnog karaktera promijeni društveno-politički kurs i vrati dostojanstven život običnom čovjeku u BiH", navedeno je u saopćenju.

Naša stranka je zahvalna svima koji su je podržavali u prethodne četiri godine, stoji u saopćenju koje je potpisao predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.