Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cetnici su tokom bitke na Sutjesci kiristeni od strane Nijemaca kao tovarna snaga u nedostatku konja. Nosili su hranu i municiju po onim cukama oko Sutjeske. Nakon bitke su mesecima pretrazivali teren Pivske planine i ubijali ranjenike koje su partizani tamo morali ostaviti. Ovo su istorijske cinjenice.
Drug Tito je vjerovao samo Bošnjacima , te je zato se skrivao samo u mjestima sa bošnjačkom većinom. Takav slučaj je i sa Tjentištem.
Tako je. Takav je slucaj i sa Drvarom na primer. Takodje je u skladu sa time na Sutjesci imao i sve komandante Bosnjake. Peko Dapcevic, Savo Kovacevic i Koca Popovic, kao i najveci deo narodnih heroja su kao sto znamo bili Bosnjaci. Srbima uopste nije verovao.
Rahmet i slava svim Antifasistima i palim borcima u borbama protiv Fasista a ovim SDA UHLJEBIMA i slinavcima rođenim iza 1995 se na ebbem majke PRIMITIVNE ZAOSTALE SELJACKE I LOPOVSKE ebbem vam cjelokupnu SDA sa svim njenim LOPOVSKIM CLANOVIMA BAGRO PRIMITIVNA I LOPOVSKA pola vas rat nije vidjela sad se busate mamu vam ebbem LOPOVSKU SDA BAGRO
90% srba u partizanima su prvo bili četnici pa presvukli dresove kasnije.
Bitka je završila pokoljom ranjenika
http://www.sarajevograd.ba/grudi-na-izvolte-i-ruka-u-gacicama-severinina-pono-slika-kruzi-internetom-foto/
Od te bitke četnička govna se nisu više mogla prodavati kao antifašisti ,lično se britanska delegacija uvjerila da je četnička stoka sarađivala sa nacistima ,i od tada vojna i politička podrška saveznika je išla titovim partizanima. Salava svim palim antifašistima na Sutjesci.
Pozicionar Ebbem ti BALEGARSKU KUJU koja te okotila SDA LOPOVE I FASISTO
Uspomena na vremena kad je vecini bilo mnogo bolje nego sto je sada
@brcak108 U socijalizmu su socijalne razlike bile minimalne, 90% ljudi su bili srednja klasa a danas je 90% na pragu gladi, dobar dio populacije kopa po kontejnerima. Ti sposobni su ratni i poslijeratni profiteri, dakle koji su se nakrali u ratu i poslije, u periodu tranzicije. (politicari i kriminalci) Oni su danas ugledni clanovi drustva, u cijim firmama rade radnici 6 dana sedmicno 12 sati dnevno za 500 maraka mjesecne plate koja stalno kasni. Farmerke su se proizvodile u Novom Pazaru.
nema ko vise da oda počast.nego četnici se odlučili da odaju. nedo bog ni vakve bolesti.