{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježena 19. godišnjica bitke Munja 93 u Bužimu

F
11.1.2012. u 16:11
0
10
Obilježena 19. godišnjica bitke Munja 93 u Bužimu
0
Obilježena 19. godišnjica bitke Munja 93 u Bužimu
Bužim
Povodom obilježavanja 19. godišnjice bitke Munja 93 Općinska organizacija porodica poginulih boraca i šehida u Bužimu danas je upriličila prijem za porodice šehida i poginulih boraca za vrijeme te bitke.
Nakon toga, svi zajedno obišli su Turbe generala Izeta Nanića i poginulih boraca-šehida 505. Viteške brdske brigade 5. korpusa ARBiH.

Polaganju cvijeća i učenju fatihe prisustvovali su i predstavnici kantonalnog i općinskog nivoa vlasti, te mnogobrojni građani.

U ime Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) prisutnima se obratio predsjedavajući Husein Rošić, koji je između ostalog kazao, da će kao protagonista i svjedok svega što se dešavalo u okruženom „logoru“ Krajine, uvijek odavati počast poginulim saborcima.

"Nikad neću dozvoliti bilo kome da baca bilo kakvu mrlju na časnu herojsku epopeju 5. Korpusa ARBiH, a samim tim i 505. Viteške brdske brigade", istakao je Rošić. U ime Organizacionog odbora, ali i kao predsjednik Općinskog vijeća Bužim govorio je Agan Bunić.

Ovo obilježavanje iz godine u godinu daje svoj doprinos da se ova i slične bitke, koje su bile od presudnog značaja u odbrani tadašnjeg Bihaćkog okruga, nikad ne zaborave, kazao je između ostalog Bunić.

Nakon toga, održan je i historijski sat na Kedića glavici, gdje se odvijala „Munja 93“, jedan od značajnih bitaka u proteklom ratu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: