Komentari (287)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja samo znam jedno: Da je tog 15. maja kolona vojnih vozila natovarenih naoruzanjem i opremom kojih je kasarna bila puna, izasla iz grada, svo bi se to naoruzanje (tenkovi, topovi, haubice, minobacaci itd) okrenuli prema gradu s Majevice i Tuzla ne bi bila ni u sta boljoj situaciji od Sarajeva.
ne mora da znaci da bi tako bilo ! mnogo tehnike je otislo za Srbiju
znaci priznajes da je to razlog sto ste poubijali toliku golobradu decu na redovnom sluzenju u JNA i pored dogovora da mirno izadju iz grada ? E sad se zapitaj kakvi ste to ljudi...i posle se cudite sto su vam se desile neke stvari
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
dan kad su četnici dobili po pičci..
Tajni sajt na kom udate zene traze mladje ljubavnike https://goo.gl/dH16dY
Tajni sajt na kom udate zene traze mladje ljubavnike https://goo.gl/dH16dY
A to se nikad ne mogu navesti imena ta tri policajca koja poginuse tog dana. Kako da ih se sjetimo, kao tri pripadnika policije??
ZIVILA ARMIJA BH PONOS NAS
1. Korpus, opkoljen i poražen već u maju 1992., do kraja branio grad od imaginarnih pokušaja zauzimanja 4. korpus, iz rata protiv četnika ostali upamćeni jedino po "Jesen 94", prošli ko Srebreničani s time da su se ovi sami ubacivali u četničku teritoriju 5. korpus, ubio više Bošnjaka nego Srba E jedino poštujem 2., 3. i 7. korpus
@SabotageU Zbog te Armije ti još uvijek imaš čast da živiš u državi BiH-a. A jedina bivša republika koja je iz ratova 90 tih izašla manja je junačka Smrdija. Tolko o umijeću guslarskih ratnika.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bakiru se jebe sto se hapsi one koji su zemlju odbranili. Samo da njega ne uznemiravaju u njegovob brlogu.
Ljudi iz RS, shvatite da ove komentare većinom pišu Sarajevske balije. Tuzla nema ništa protiv RS, niti protiv Srbije. Niti ću ja lično i hiljade Tuzlaka ikad pristat da bduemo član balijskog iskrivljenog vjerskog fanatizma koji se zasniva na bogaćenju jednih, osiromašivanju drugih, te sve to pod tobe jarabi riječi Islam.
CETO SMRDLJIVI SELI SEEEEE
"Tobejarabi rijeci Islam", kakve nebuloze ti pises
Pozdrav za fer neprijatelje i cijelu Republiku Srpsku! Brčanska Malta!
Tuzla nikad Balijska!
@CrvenaTuzla CETO MIRANNNNN
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Živjela BIH!Živjela Tuzla!Živio mi 5.korpus!
Tuzlanski korpus Armije RBIH je bio drugi ako si na njega mislio, ali u svakom slučaju slava i generalu Dudakoviću i drugom korpusu :))
Ovom je 5 korpus bio nadlezan za celu BiH :D
Dok god mi budemo slavili dane kad se prolijevala krv, nikad srece nece biti u ovoj jadnoj zemlji. Nikad glupi Bosanci, bez obzira na nacionalnu pripadnost, nece shvatiti da je Bosna bila samo poligon da se potrose vojni resursi i svedu na nulu, a sve u reziji zapadnih sila. I nikad glupi Bosanci nece shvatiti, da su sve žrtve rata uzaludne i da ovakvim godišnjicama samo sopstvenu djecu truju mržnjom Jadna li je ova prelijepa zemlja sa nama kakvi smo.
Šta ima pogrešno u prolijevanju četničke krvi?
@zis76mm Sindromas, nik ti govori za sta ziviš, budalino. Sad bi ti opet, znam...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ubistvo starog svata,pokolj u sijekovcu,napad na sarajevsku kolonu,napad na tuzlansku kolonu i onda ide cudjenje zasto su nas srbi granatirali sa trebevica
@zis76mm samo ti kreni !
TMO Mladu kao nekad pripremite meni za prvu bračnu noć..........
A neka se zapitaju Tuzlaci što srbi panično napuštaju Tuzlu do 15-og maja? Čega su se to bojali? Možda zato što je velika većina njih uzela oružje u ruke od strane JNA koja im je isto pod okriljem noći dodjeljivala uz plave koverte. Srećom policija je dobila te liste u šake pa je znala za njihove naputke, zato su i bježali panično jel su bili kompromitirani. Svaka čast onim srbima koji nisu uzeli oružje i nisu htjeli pucati po svojim sugrađanima i koji su ostali.
I opet lazi
LAZ: Prije tačno 25 godina, 15. maja 1992. godine, legitimne policijske snage odbranile su Tuzlu od napada paravojske takozvane Srpske Republike i novoosnovane Vojske Jugoslavije.
A za one koji u tom periodu nisu bili u Tuzli, da znaju, da je četnički odred Busija brojao preko 2500 četnika u Požarnici, spremnih da udare na Tuzlu. Kalesija je malte ne već bila pala, jer su "miroljubivi JNA vojnici" sa četnicima bili pred vratima iste. Čelić je raketiran i napadan iz više pravaca, još 8-og maja, a koljači sa Ovčare se naprđuju po Tuzli i kradu oružje i municiju iz magacina iz kasarne i nauružavaju "bratiju" koja već naveliko kolje Bošnje oko Tuzle.
i opet lazi ! napali ste kolonu koja se mirno povlacila
@TM0 Jeste povukla se "mirno" tako što su u slavinovićima raspalili po pripadnicima mup-a, a bome, i onaj što je iz mitraljeza sasuo po zgradama, je baš bio miroljubiv pravo.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)