{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obilježavanje Dana žena u Parlamentu BiH

S
7.3.2011. u 19:55
0
0
Obilježavanje Dana žena u Parlamentu BiH
0
Obilježavanje Dana žena u Parlamentu BiH
Ceremonija obilježavanja Međunarodnog dana žena, u organizaciji NATO Štaba Sarajevo, Američke ambasade i Agencije za rodnu ravnopravnost BiH, održava se u utorak, 8. marta, u zgradi Parlamenta BiH u Sarajevu, sa početkom u 10 sati.
Organizatori ovom prilikom žele skrenuti pažnju javnosti na pitanja koja su od vitalnog značaja za žene, ali i cijelo bosanskohercegovačko društvo. Namjera je da se pruži podrška, ohrabri i inspiriše bosanskohercegovačka javnost i predstavnici političkih struktura da povećaju broj žena na pozicijama donošenja odluka. Ovom prilikom također se žele ohrabriti nastojanja za većim zapošljavanjem žena i boljim prilikama za žene u poslovnom svijetu, pristup i korištenje resursa, prevenciju konflikta i zaštitu žena i djece od nasilja u porodici.

Prisutnima će se obratiti zamjenik ambasadora SAD g. Moore, zamjenik komandanta NATO Štaba Sarajevo pukovnik dr. Olsen, jedan od članova Predsjedništva BiH, direktorica Agencije za rodnu ravnopravnost dr. Filipović-Hadžiabdić, te predstavnica nevladinog sektora u BiH. Nakon zvaničnog dijela programa, na platou ispred zgrade Parlamenta BiH, bit će upriličeno puštanje balona u bojama koje simbolizuju pitanja od važnosti za žene i društvo.

Ovo je samo jedan od projekata vezanih za rodnu ravnopravnost koje NATO Štab Sarajevo planira organizirati tokom godine u sklopu svoje misije podrške reformi sistema odbrane i sigurnosti u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: