"Pridruži mi se na mostu"
0

FOTO / Žene poručile: "Potrebno nas je više na liderskim pozicijama"

Sarajevo-x.com
Organizacija "Žene za žene International" organizovala je danas, povodom 8. marta Dana žena, manifestaciju pod nazivom ''Pridruži mi se na mostu - Join me on the bridge".
Manifestacija je počela mirnom šetnjom sa dvije lokacije, odnosno iz parka ispred Opštine Centar i sa Sebilja. Grupe su se sastale na prostoru ispred Doma Armije BiH, gdje je bio pripremljen prigodan program.

Prisutnim posjetiocima su se obratili Seida Sarić, direktorica Organizacije Žene za žene International, i Zerina Fazlić, predsjednica Udruženja žena Goražde iz Goražda.

Direktorica Seida Sarić u svom pozdravom govoru je naglasila da se veći broj žena treba uključiti u proces odlučivanja kako bi se promovisalo znanje žena i njihove vještine. Sarićeva je posebno istakla potrebu vidljivosti bosanskohercegovačke žene u javnom prostoru. Tom prilikom naglasila je da samo obrazovana žena je žena koja ima društvenu moć i da je potrebno da se veći broj žena nalazi na liderskim pozicijama u bosanskohercegovačkom društvu.
Ovogodišnja manifestacija je okupila oko 1.000 žena iz cijele Bosne i Hercegovine, predstavnike općina, bh. vlasti kao i međunarodne zajednice.

Manifestaciju je pratio Bazar izložbeno-prodajnog karaktera na kojem su žene izlagale svoje proizvode, radove i na kojem su dodjeljene nagrade najboljim učesnicama.