{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obespravljeni radnici u Mostaru traže svoja prava

1.5.2014. u 15:18
1
7
Obespravljeni radnici u Mostaru traže svoja prava
1
Blizu stotinu građana okupilo se danas na Španskom trgu u Mostaru kako bi mirnim protestom obilježili 1. maj, Međunarodni praznik rada te kako bi još jedanput podsjetili vlasti na loše ekonomsko i socijalno stanje u zemlji.
Uz mnogobrojne transparente kao što su "Živio 1. maj", "Sloboda je moja nacija", okupljeni građani dijelili su hranu, piće te karanfile.

"Ovdje smo danas kako bismo obilježili Međunarodni praznik rada, ali i kako bismo ukazali na svakodnevne probleme koji su sve veći te kako bismo se izborili za bolje sutra", kazala je građanka Mostara Sanja Catela.

"U gradu Mostaru više ne postoji radnička klasa nego samo obespravljeni i nezaposleni građani i moramo pokrenuti onu tradiciju proslave 1. maja koja je bila prije rata", kazao je Tarik Žuljević.

Današnjem skupu u Mostaru pridružilo se i nekoliko građana Zenice, a prema riječima Ahmeda Velića, ovdje su danas kako bi podržali građane Mostara u borbi za pravdu, koja u BiH ne postoji posljednje 23 godine.

Prema riječima predstavnika Plenuma građana Mostara Feđe Fajića, današnjem skupu u Mostaru nije se pridružila niti jedna sindikalna organizacija, a razlog tome je, kako je kazao, što su sindikati u BiH s namjerom razbijeni na stotine dijelova.

"Uglavnom su vođe sindikata politički ljudi tako da je i očekivano da oni ne pozivaju radnike da izađu da traže svoja prava", kazao je Fajić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: