Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma koje pozitivne NVO organizacije...ogromna većina je svrha sama sebi. Ovaj čovjek se barem trudi da pokaže neku drugu sliku, ostalim ni to nije na kraj pameti. Da imamo državu (kao što je nemamo) nazovi predsjednici ovih organizacija bi svi završili u zatvoru. Pa njihovi Pravilnici, Skupštine isl su napravljeni da bi hajrovalo 3, 4 čovjeka na račun neke nazovi populacije koje pojedini NVO predstavljaku. Sa tzv boračkim organizacijama je isto, samo na nivou KS imamo 12 organizovanih boračkih organizacija od koje svaka ima predsjednika, sekretara, vozača itd..zbog tog imamo prijavljenih boraca iz predhodnog rata ko da smo Koreja a ne mala Bosna...ali to je druga tema.
Nekorektno je na ovaj nacin pisati o drugim nevladinim organizacijama do kojih mediji ne zele/ne znaju doci. Slazem se da nevladinih organizacija ima i previse u BiH, ali nije uredu generalizirati stvari zato sto urednistvo Vaseg portala nema infomacije ili ih ne zeli traziti. Medijima inace \'dobre\' vijesti nisu interesantne, tako da ne cudi sto u istima ne cujemo mnogo o aktivnostima nevladinog sektora u BiH. A prica, i pozitivnih, i negativnih, ako hocete, ima dovoljno...
Ispred NVO altruista „SVJETLO“ zahvaljujem se na odabiru pozitivci dana. Za nase clanove, mlade s umanjenim sposobnostima, posebno one koji su učestvovali u volonterskoj akciji to je bilo posebno dragi i vazno. Nikakvi zluradi komentari bezimenih ne mogu zasijeniti taj sjaj. Kolege su mi parafrazirale izjavu , koja je kazu iz Kur ana „ Oni koji lažu gori su od ubica“, a Meša Selimović bi rekao „ Kod nas, uglavnom ljudi imaju stav a malo spoznaje o tome“. Nasa djela su najbolja preporuka svim poznanstvima, kao i stručnost, formalna i neformalna naobrazba, te predanost radu osoblja, stručnih saradnika, članova,pr. Ove godine o aktivnostima naše organizacije napisana su do sada 124 različita teksta u pisanim medijima koji su govorili o različitim akcijama, a nije ni polovina objavljena od onoga što smo uradili. Hvala svima koji su uz nas i pružaju podršku jer kako Hemingvej reče “ No man no island...Nijedan čovjek nije ostrvo“, a mi kažemo „Komunicirajmo, mi činimo čuda“.
Sta god da smo uradili, korisnije je od nekih od ovih pisanija...
Cistunka vijesti,..? Opet glumci u maturskim odijelima.
Oni koji ništa ne rade mirnije spavaju kada misle da ti je potrebna štela ili veza da bi neki medij objavio neki članak ili reportažu o tebi. Mediji jedva čekaju pozitivne priče i uvijek će se odazvati kada radiš pravu stvar. Nikakve posebne relacije s medijima ti ne trebaju. Oni vrlo dobro rade svoj posao i prepoznaju u moru organizacija koje organizacije rade a koje šupljiraju. Bio sam najmanje 20 puta na njihovim manifestacijama i snimao s kolegama i mislim da priča o jeftinim kampanjama, o tome da imaju 4 člana su veoma smiješne, primitivne. Želim vam sve najbolje u daljnjem radu i samo naprijed, ne posustajte. Uz vas sam. Nuke
Harisu Čaušević zaslužuje Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva! Toliko ljubavi, ideja, inicijativa i želje da se pomogne marginalizovanoj grupi zaslužuje sve pohvale. Mediji će pratiti ono što je dobro i iskreno i što se radi iz srca. Ne svi, ali većina da. Ono što si do sada postigli i uradili kao NVO zaslužuje ustati, pa ih spomenuti. Možda sam subjektivan, neka sam. To je moje pravo. Ali, ovakvih pozitivnih načina rada i konkretno urađenih dobrih djela treba nam puno, puno više.. DOBRA DJELA ZAJEDNICU GRADE! NVO ALTRUISTA SVJETLO VOLE VAS NGG VOLONTERI I PRIJATELJI KONJICA!!!
Recite mi, vas niko ne finansira? Radite volonterski? A ovo za NVO jeste istina, da su gori od ovih u parlamentu. Grozd recimo ima pravo aplicirati do 2 miliona eura proekat itd... sve su to kolaboratori stranog okupatora i duboko ukorijenjena palanka, sto tezi za statusom drustvenim, parama i neradom.
sto ne uslikaste sta su uradili. par grancica stavili na hrpu i zapalili. i to su uradili sami stanari. smjesno i zalosno, kao i sve u ovom gradu.
Pih m.jku im fasisticku...