|

Nusret Selimović je novi policijski komesar u Kantonu Sarajevo

Nusret Selimović je novi policijski komesar u Kantonu Sarajevo
423
D. Be.
13.8.2019. u 11:47
13.8.2019. u 12:04
107
komentara
423

dijeljenja
Nusret Selimović je novi policijski komesar u Kantonu Sarajevo Nusret Selimović
Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela odluku o imenovanju Nusreta Selimovića za novog policijskog komesara, saznaje Klix.ba.
Selimović trenutno obavlja funkciju načelnika PU Hadžići, a nakon obavljenih intervjua ocijenjen je kao najbolji kandidat.

Predsjednik Nezavisnog odbora Miroslav Kružik ranije je potvrdio za Klix.ba da je donesena jednoglasna odluka te da je Nusret Selimović prvi na listi, dok je iza njega bio Mirsad Đelilović.


Nakon razgovora sa četiri kandidata uslijedile su sigurnosne provjere. Zbog nepotpune dokumentacije iz utrke je ispao aktuelni vršilac dužnosti komesara Milorad Bašić.

Bivša vladajuća struktura u Kantonu Sarajevo načelniku Policijske uprave Hadžići Nusretu Selimoviću zamjera način na koji je vršeno unapređenje iz čina viši inspektor - 14. augusta 2003. godine u samostalni inspektor - 27. februara 2004. godine.Pozicija policijskog komesara u Sarajevu je ostala upražnjena nakon smjene Mevludina Halilovića krajem marta ove godine, kada je njegov rad za 2018. godinu dobio nezadovoljavajuću ocjenu. Do imenovanja novog policijskog komesara funkciju obavlja v. d. komesara Milorad Bašić.

Mandat policijskog komesara traje četiri godine.
Prijavi grešku


Komentari (107)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...