{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS: Za opoziciju rebalans budžeta je nezakonit

F
2.11.2011. u 11:22
0
0
NSRS: Za opoziciju rebalans budžeta je nezakonit
0
NSRS: Za opoziciju rebalans budžeta je nezakonit
Drugog dana zasjedanja Narodne skupštine RS-a poslanici su nastavili raspravu o predloženom rebalansu budžeta koji je uvećan za 150 miliona i iznost će milijardu i 750 miliona maraka.
Poslanici PDP-a sinoć, a SDS-a jutros ponovo su iznijeli tvrdnju da je predloženim rebalansom prekršen Zakon o zaduženjima, dugu i garancijama RS-a, budući da anuiteti za servisiranje domaćeg i ino-duga prelaze dozvoljenih 18 posto u odnosu na fiskalne prihode u prethodnoj godini.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je u današnjem obraćanju da bi bilo najbolje povući rebalans budžeta do izmjena Zakona o zaduženjima, jer može "pasti" na Ustavnom sudu RS-a te traži da se pokrene pitanje odgovornosti onih koji su predložili takav rebalans.

Međutim, te tvrdnje kao netačne ocijenio je ministar finansija RS-a Zoran Tegeltija te ustvrdio da su motivi za takve tvrdnje “neke druge prirode”.

On navodi da Zakon o zaduženjima ne tretira budžet, a da se ne može sabirati kratkoročno i dugoročno zaduženje, što rade poslanici PDP-a i SDS-a.

Dan za glasanje je četvrtak, kada će se poslanici izjasniti o ovoj i svim ostalim razmatranim tačkama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: