Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Propade RS.. ali nažalost isto radi i FBiH. Sve neoliberalna ekonomija. Prvo prodaj što možeš. Uzmi kredit da bi još malo bio na vlasti i opljačkaj što stigneš. Eto na što izađe demokratija, pravni sistem i slične gluposti..nemoral caruje. Iako možda neki naši i ne znaju šta je teorija neoliberalizma, znaju da im se nudi kredit, pa uzimaju. Svima preporučujem knjigu Chossudovsky, Michel - The Globalization of Poverty and the New World Order (2003). MMF namjerno pravi siromaštvo, v sodelovanju s lokalni pokvareni političari. Koji svi, bez obzira je li SDP, SDA, HDZ-ovi, SNSD, SDS, SBB.. podržavaju uzimanje kredita. Iako je premijer Nikšić trenutno najveći kreteen sa izjavom prije \"pregovora\" sa MMF da moramo uzeti kredit jer \"nećemo opstati\". Valjda on i njegova nesposobna Vlada. Privatizacija, popisano poljoprivredno zemljište, elektronska trgovina. Na kraju će sve što ovdje vrijedi biti strano. Samo će ostati jadnici sretni ako imaju ikakav posao.
Ovo entitetsko ministarstvo financija stvarno misli da su svi nepismeni. Pa 2005 je koeficijent takode bio katastrofalan i tada se trebalo reagovat. Ali ne, Dodo i Co. su dijelili politicke poklone (svakom su davali penzije, cak sa nevjerovatnim iznosima). Kako su racunali za mene je tajna?! Zasto ne povise godiste, npr. 67 god. Pa znamo svi da je drustvo sve starije a da se rada manje djece. Pa zasto su se zaduzivali; sa kreditima placali penzije i zdrastveno itd.. To je isto kao da bacite novac u WC-solju, nikakva korist. Zasto se nije npr. ulagalo u prehranbenu industriju, u zadruge, seljake. Za 5 god. prvi pozitivni efekti bi bila na svakom koraku vidljivi. Broj zaposlenih bi bio puno veci i industrijska proizvodnja bi bila znatno veca. Ali ne, Dodo hoce da ulaze u neki aerodrom, avione, helikopter, 20 km autocestu (gdje je km skuplji nego u Njemackoj + jos uvijek fali zadnji sloj), ... Zakljucak=Nacionalisticka retorika spasava lopove sirom R BiH