{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS nije usvojila zakon o starosnoj penziji

S
27.2.2013. u 21:05
2
3
NSRS nije usvojila zakon o starosnoj penziji
2
NSRS nije usvojila zakon o starosnoj penziji
Foto: Anadolija
Narodna skupština Republike Srpske nije večeras po hitnom postupku usvojila Prijedlog zakona o ostvarivanju prava na starosnu penziju profesionalnih vojnih lica koja su obavezno prijavljena na penzijsko i invalidsko osiguranje u RS-uj, a nalaze se u Oružanim snagama BiH.
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u ostavci Petar Đokić rekao je da sredstva za isplatu ovih penzija ne mogu padati na teret sredstava Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, već isključivo na teret sredstava budžeta Republike Srpske.

On je naveo da je donošenje ovog zakona po hitnom postupku neophodno, jer je za 46 profesionalnih vojnih lica, pripadnika OS BiH, oficira i podoficira, zaključno sa 31. decembrom 2012. godine, trebalo da prestane profesionalna vojna služba u OS BiH zbog navršenih godina života i dužine trajanja službe u OS, ali im je, zbog nemogućnosti da ostvare pravo na penziju u skladu sa važećim Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju, Ministarstvo odbrane BiH produžilo profesionalnu vojnu službu do 28. Februara.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić zaključio je današnju posebnu sjednicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: