{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS danas o katastru i reviziji budžeta RS-a

F
12.10.2011. u 08:07
0
0
NSRS danas o katastru i reviziji budžeta RS-a
0
NSRS danas o katastru i reviziji budžeta RS-a
Izmjene i dopune Porodičnog zakona u Republici Srpskoj (RS), kojima će dijete koje je navršilo 15 godina moći zasnovati radni odnos, upravljati i raspolagati svojom zaradom ili imovinom koju je samo steklo te sačiniti testament, izazvale su najviše primjedbi tokom sinoćnje rasprave u Narodnoj skupštini RS-a.
Osporavane su i odredbe u Porodičnom zakonu po kojima dijete s navršenih 15 godina, a koje je sposobno za rasuđivanje, može odlučiti sa kojim će od roditelja živjeti i sa kojim srodnicima će održavati kontakte, kao i da sud ili drugi organ koji vodi taj postupak mogu uzeti mišljenje djeteta.

Vlada RS-a je nakon uočenih propusta u vremenu za predlaganje povukla Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarstvu u RS-u.

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja je Prijedlog zakona o premjeru i katastru RS-a po hitnom postupku.

Predlaganjem ovog zakonskog akta Vlada RS-a je sama odustala od Zakona o katastu u RS-u, čija primjena je obustavljena odlukom Ustavnog suda BiH, po zahtjevu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Bit će razmatran i konsolidirani revizorski izvještaj Budžeta RS-a za 2010. godinu, u kojem se navodi da je kumulativni deficit budžeta i javnih fondova RS-a milijardu i 111 miliona maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: