{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS: Burna rasprava o ulaganjima u razvojne programe

F
25.10.2011. u 20:58
0
13
NSRS: Burna rasprava o ulaganjima u razvojne programe
0
NSRS: Burna rasprava o ulaganjima u razvojne programe
U Narodnoj skupštini Republike Srpske večeras se vodila burna rasprava o informaciji o utrošku stredstava za socijalno-razvojne programe koji su najvećim dijelom finansirani iz sredstava dobijenih prodajom „Telekoma RS“.
Iako je skupštinski materijal o ovoj temi sadržavao precizne informacije gdje i za koje namjene su potrošena sredstva, opozicija je ukazala na propust da nema podataka o nivou završenih radova i o ukupnim efektima utroška sredstava.

Sve stranke opozicije kritikovali su netransparentnost u trošenju ogromnog novca, apostrofirajući primjer asfaltiranja puteva u općini Srebrenica kao primjer sumnjivih poslova sa štetnim efektima.

Posebno su akcentirali slučaj projekta sanacije klizišta te izgradnju puta preko Čemerna, koji je nakon potpisivanja ugovora plaćen avansno u iznosu od 97 posto, a završetak radova uveliko kasni.

Poslanici iz redova skupštinske većine držali su se krajnje uzdržano, ne ustajući u odbranu Vlade od zamjerki i sumnji iznesenih na račun trošenja ogromnog novca.

I ovaj put opozicija je zamjerila vlastima i neujednačen odnos između istočnog i zapadnog dijela RS.

Skupština RS-a sutra nastavlja rad raspravom o informaciji o realizaciji Programa zaštite socijalno ugroženih kategorija potrošača električne energije u 2010. godini.

U ovoj godini za socijalno ugrožene u RS-u Vlada nije izdvojila nijednu marku subvencija električne energije, a nije im isplaćen ionako umanjen iznos za zadnji kvartal 2010. godine

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: