{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NSRS: Burna rasprava o ulaganjima u razvojne programe

F
25.10.2011. u 20:58
0
13
NSRS: Burna rasprava o ulaganjima u razvojne programe
0
NSRS: Burna rasprava o ulaganjima u razvojne programe
U Narodnoj skupštini Republike Srpske večeras se vodila burna rasprava o informaciji o utrošku stredstava za socijalno-razvojne programe koji su najvećim dijelom finansirani iz sredstava dobijenih prodajom „Telekoma RS“.
Iako je skupštinski materijal o ovoj temi sadržavao precizne informacije gdje i za koje namjene su potrošena sredstva, opozicija je ukazala na propust da nema podataka o nivou završenih radova i o ukupnim efektima utroška sredstava.

Sve stranke opozicije kritikovali su netransparentnost u trošenju ogromnog novca, apostrofirajući primjer asfaltiranja puteva u općini Srebrenica kao primjer sumnjivih poslova sa štetnim efektima.

Posebno su akcentirali slučaj projekta sanacije klizišta te izgradnju puta preko Čemerna, koji je nakon potpisivanja ugovora plaćen avansno u iznosu od 97 posto, a završetak radova uveliko kasni.

Poslanici iz redova skupštinske većine držali su se krajnje uzdržano, ne ustajući u odbranu Vlade od zamjerki i sumnji iznesenih na račun trošenja ogromnog novca.

I ovaj put opozicija je zamjerila vlastima i neujednačen odnos između istočnog i zapadnog dijela RS.

Skupština RS-a sutra nastavlja rad raspravom o informaciji o realizaciji Programa zaštite socijalno ugroženih kategorija potrošača električne energije u 2010. godini.

U ovoj godini za socijalno ugrožene u RS-u Vlada nije izdvojila nijednu marku subvencija električne energije, a nije im isplaćen ionako umanjen iznos za zadnji kvartal 2010. godine

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: