{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Skupština RS-a danas glasa o novim zaduženjima entiteta

F
23.9.2011. u 11:26
0
13
Skupština RS-a danas glasa o novim zaduženjima entiteta
0
Skupština RS-a danas glasa o novim zaduženjima entiteta
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (RS) glasat će danas o tačkama razmatranim u protekla četiri dana, među kojima su odluke o zaduženjima u ukupnom iznosu većem od 600 miliona maraka.
Opozicija je tokom rasprave upozoravala da Vlada i njena ministarstva nisu novac od privatizacije "Telekoma RS" ulagali u realni sektor i proizvodne djelatnosti, a posljedice takvog ponašanja vide su i u najnovijoj odluci o zaduživanju RS-a za više od 600 miliona od čega 385 miliona ide za javnu potrošnju.

Skupština bi trebalo da se izjasni i o emisiji dugoročnih obveznica RS-a na iznos od 120 miliona maraka, o odlukama Vlade da se RS indirektno zaduži za iznos od čak 265 miliona maraka, bez kamata, da bi osigurala novac za fondove zdravstva, penzionog osiguranja, dječije zaštite te Klinički centar u Banjoj Luci, koji grcaju u milionskim gubicima i opstaju samo na osnovu zaduženja.

Na upozorenja opozicije da su RS uveli u situaciju da će kredite vraćati novim kreditima, iz vladadajuće stranke su iznijeli stav da RS nije prezadužena, te da je trenutno njen dug tri milijarde i 560 miliona maraka i to je nivo zaduženja koji je relativno najmanji u okruženju.

Prije glasanja, poslanici će danas razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mikrokreditnim organizacijama te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lizingu.

Nastavak ove sjednice, na čijem dnevnom redu je i konsolidirani izvještaj o reviziji budžeta RS-a, u kojem se navodi da je akumulirani deficit budžeta i fondova milijardu i 111,1 miliona maraka, bit će nastavljena 27.septembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: