Dogovorene aktivnosti
428

Novopečeni ministar Arnel Isak razgovarao s načelnicom Visokog o kapitalnim projektima

Klix.ba
Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak održao je sastanak s načelnicom Visokog Amrom Babić na kojem su razgovarali o kapitalnim projektima za bolju sigurnost svih građana ZDK.

Ovo je prvi sastanak kojeg je održao jedan od ministara novog saziva Vlade ZDK, a sastanku su prisustvovali i predstavnici Kantonalne direkcije za ceste ZDK, kao i Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova ZDK.

Sastanak je održan s ciljem kreiranja planova i koordinacije aktivnosti na realizaciji zajedničkih kapitalnih projekata na regionalnim cestama na području Visokog u tekućoj godini, kako iz budžeta kantona tako i iz budžeta Visokog.

Prema riječima ministra Isaka Visoko ima specifične probleme naročito kada je riječ o regionalnim pravcima.

"Posebno je to evidentno na dionicama R443 Visoko – Kiseljak i R445 Visoko – Kakanj. Kao osoba na čelu ovog ministarstva mogu poručiti da postoji želja i volja za realiziranjem novih kapitalnih projekata, ne samo u Visokom, nego i drugim općinama, a sve sa ciljem bolje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju i građana u cijelom kantonu. Uostalom, infrastruktura je stub države i kantona, tako da ćemo u narednom periodu maksimalno nastojati da sagledamo probleme u svakoj općini Kantona i pokušamo poboljšati stanje", kaže Isak.

Govoreći o planovima u Visokom dodao je da su to projekti izgradnje kružnog toka na semaforima – Stara ciglana, sanacija regionalnih saobraćajnica, projekti vertikalne i horizontalne signalizacije, projekti povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju, s akcentom na dionici prema Kiseljaku, postavljanje zaštitne ograde i mreže, kao i projekat rekonstrukcije Betonskog mosta.