BiH
53

Novinari i nogometaši SC Business lige podržali Klix.ba

Piše: D. B.
Nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo jučer osam sati pretresali prostorije redakcije portala Klix.ba zbog objavljenog audiosnimka premijerke RS Željke Cvijanović, podrška našim novinarima je stigla sa svih strana.

Novinari i nogometaši koji nastupaju u SC Business ligi su simboličnim gestom odlučili podržati novinare portala Klix.ba. Svoju ideju je sa saigračima i protivničkim igračima podijelio novinar Oslobođenja Jasmin Ligata.

"Došao sam na ideju da na ovaj simboličan način podržimo kolege s portala Klix.ba s kojim imamo korektan odnos, posebno ja kao novinar Oslobođenja i PR bh. nogometnog reprezentativca Edina Džeke i bh. košarkaškog reprezentativca Mirze Teletovića. Osim toga, to su naše kolege i sutra se ista situacija može dogoditi bilo kome. Moji saigrači i protivnički igrači su rado prihvatili ideju te smo na ovaj način podržali novinare Klixa", izjavio je Ligata.

Nogometaši Sarajevske Pivare-Oslobođenja i Apoteka-Volkswagen Sarajevo su prije utakmice fotografisani sa istaknutim sloganom "Novinarstvo nije zločin".

Redakcija portala Klix.ba neizmjerno je zahvalna za ogromnu podršku koja stiže sa svih strana.

Iako su redakcijski kompjuteri onesposobljeni, a neki i uništeni, redakcija danas funkcioniše bez većih problema.