Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka se i ovo zna: prosječna plata (nezadovoljnog) mašinovođe iznosi oko 1.650 KM. Vernes Buljugija, lider SMS-a u septembru je naplatio 1299,76 KM plus dodatak, koji prosječno iznosi 350 KM, a plata drugog sindikalnog lidera Munira Spahića iznosila je 1950,80 KM za isti mjesec. Zbog kršenja radne discipline (tuča u alkoholisanom stanju na radnom mjestu), Buljugija je prošlog mjeseca suspendovan. To je isti onaj koji je, također u akoholisanom stanju, vozeći lokomotivu izazvao udes u kome je jedan dječak teško povrijeđen, a ŽFBiH su tada isplatile 160.000 KM porodici nastradalog djeteta. Taj sudski proces je još uvijek u toku. Mi odbijamo da plaćamo tuđe greške i prestupe iz kase koja pripada svim željezničarima. Sve za željeznicu-željeznicu nizašta!
Pogledaj ovih komentara iznad, sve sami zaposlenici uprave. Niko ništa ne radi osim što prate jel\' neko dira njihovog usr..og direktora. Doći će pravda po sve vas kad tad, pa ćete vi hale da ribate po zatvorima ili nekom novom golom otoku.
Firma u totalnom kolapsu, a mašinovođe se bore za svoju platu. Gospodo mašinovođe kada vam je toliko stalo i do sigurnosti građana i do vaše firme ŽFBiH, onda imam jedan prijedlog za vas... Kako gosp. Nedžad Osmanagić hoće da napravi uštede a vi se brinete za sigurnost i dobrobit firme RJESENJE JE JEDNOSTAVNO POPOLOVITE SVOJE OGROMNE NEZASLUŽENE PLATE I NEKA OSTANE DVOSJED, dobro i firmi i za sigurnost građana ... Mislite da će narod plaćati vaš nerad malo sutra ...
Kakva glupost. Masinovodje imaju plate u stotinama maraka, ne preko hiljade. I njih par radi, a stotine \"administrativaca\" sjedi i zivi od rada ovih par. Plate im kasne 3-4 mjeseca minimum, ali ne i direktorima. Ovaj je direktor jedno govno!
nova uprava žfbh povukla je sve zakonom zabranjene poteze da željeznice dovedu u red, napokon je neko ujedinio sindikate na željeznicama, HVALA TI UPRAVOŽ!!! :)))
@krtija Pod pojmom jednoposjed podrazumjeva se upravljanje lokomotivom samo s jednim mašinovođom; znaci bez pomočnika mašinovođe.
a sta im je ovaj jednoposjed?Moze li ko objasniti znacenje rijeci?HVALA
Buljugiju klošara u zatvor pod hitni, a i onog drugog hinjavca Spahića
Sta ovi radnici hoće??? Pa prosječna plaća kod njih je 1750 KM. Direktor 4000 KM, radnik 500 KM sto nas dovodi do prosjeka... S tim da ovih 500 KM se isplaćuje svakih 6 mjeseci... Stvarno su ti radnici bezobrazni... Das im posao a oni hoce i plate....
Mislim da je vrijeme da se ovdje upetlja SDP i njegovi kadrovi.Kad može u GRAS može i u željeznice FBIH, ili je prošla predizborna.
A jel\' voze oni ili ne, ocul\' busem :(?? Znal\' neko sigurno?
covjek je rekao kolika je 4000 KM kao Generalni direktor. jeli ti znas koja je to funkcija. a sto buljugija ne pokaze kolika je njegova ali bez odbitaka za kredite, a sto buljugija ne kaze koliko masinovodje dobijaju na kilometar, pa kad sve saberes koliko je na kraju. imedju 1500 i 1700. pa svi na zeljeznici znaju koliko ste prepotentni i koliko zaradjujete. nije vam dosta ni sto ste dobili maximalne koeficijente za srednju strucnu spremu, ni sto imate raznorazne dodatke na platu.
sram neka bude osmanagica koji prica neistine o visini plate masinovođa, umjesto sto siri neistine bolje mu je neka kaze visinu svoje plate koju dobija od kredita vrijednog 80 miliona a ne zarađenog novca kako on kaze, i moja nana zna podjeliti plate od kredita.
ne znam jeli ovo istina, ali kažu do ove mašinovođe imaju platu i do 1700 KM! Ako je to istina, otkaze im podjeliti pa neka se onda žale upravi za vodovod.
Nezadovoljno deset radnika naspram hiljade koji mogu ostati bez posla zbog posljedica njihove blokade, mislim na zaposlene u bh industriji koja trpi zbog ovakvih nepromišljenih radnji! Ko li je njih nahuško?