RAK mora dva puta raditi isti posao
0
Novi Parlament BiH također želi podobne u UO BHRT-a
Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
joj majko moja, zar opet ovaj papak pejić pravi vlastitu kmpanju... izjavljuje da je nestrnački čovjek, pa to može samo budala u ovakvoj državi...idiot i prilivoda...intelektualac, umjetnik...ma ne kaki pejiću...običan sociolog po zvanju a nula po znanju...
NEKA SE SKLONE OVI KOJI SMATRAJU HRVATE U SARAJEVU LJUDIMA DRUGOG I TREČEG REDA KOJI RADE ZA POLITIKU PODJELA.MOMAK JE INTELEKTUALAC I SVI BUDU POZIVANI OD POLITČKI OPCIJA BILO IZ SDA HDZ ILI SDP KAO I HSP.ČOVJEK JE MOŽDA BIO U HDZ ALI UVDIO GREŠKE POLITIKE 20 GODINA STRANKE NA VLASTI.
Da... svi smo nakon rata, pa i ja, dolazili na te proslave mladezi HDZ-a, jer bilo je tu fine gradske raje, a mnogi nisu bili članovi, kao ni ja, ni Marijo, mi smo tu dolazili kao pozvani gosti ispred drugih organizacija... Što se tiče tvoje konstatacije da je na BHRT-u korupcija te da Marijo nije od tog posla, slažem se, ali je on ipak čovjek od struke,umjetnik, konačno stručni, a ne podobni moraju doći na funkcije. Neka mi ti veliki Hrvati odgovore zašto on nije dobar Hrvat, pa čovjek je u ovih petnaestak godina u Sarajevu organizirao ogroman broj kvalitetnih i preksrasnih kulturnih programa, od kojih je većina promovirala hrvatsku kulturu, ali kao dio BiH i očito im to smeta...
Vlado, druze, Mario je dolazio na gotovo sve deneke mladezi HDZ-a u ono vrijeme, a ako se dobro sjecas, raji je bila furka da budu \"clanovi\" jal HDZ-a, a iskreni da budemo, bilo je dosta i muslimana koji su se velicali sa HVO-om i vim tim nacionalnim glupostima... Elem, Mario je dobar decko, al brate jel za BHRT-a nisam bas siguran... tamo su vukovi.... tamo je korupcija.... tamo je politika... tamo je kriminal... a on ipak nije od tog posla...
Latin, svaka čast. Marijo je odličan dečko,pametan i sposoban, a uz to Hrvat i Bosanac. Jedino te moram ispraviti da Marijo Pejić nikada nije bio član HDZ-a niti bilo koje političke partije. Čovjek je bio u \"Napretku\" i drugim hrvatskim nevladinim organizacijama i uvijek je bio protivnik šovinističke politike. Pa njegov se otac, prof.dr. Marinko Pejić, je ,kao predsjednik sarajevskog HVO-a, među prvima suprotstavio tadašnjoj politici Mate Bobana, pa ga i danas prozivaju HDZ-ovci.
7500km plata u upravnom odboru pa vi laprdajte
Kud staviste UJKU Pejica, MC Pejic rokam mikrofon!!!!! Kakvi kanali kakve trice, prvo napravi programski sadrzaj, da se ima sta pogledati na TVu (BBC produkcija iz ovog stoljeca, muzicke minute s iskljucivo stranom muzikom a ne neki DJ BAJA DO JAJA, spikere i imamo, ali zato komentatore i tzv voditelje, kao na pr. prepotentni Benjo Butkovic), ili eventualno poslusati, neka pacenici ubace stereo ZVUK/TON, pa nek pokusaju i digitalizacijom slike!!!!! A kanale je lako podijeliti, ukoliko imas sta za podjelu, s nacionalnim frekvencijama i tv kanalima kao u Svici (zivi program je identican, samo se prenos radi na tri oficijelna jezika u Svici!!!!)
Nabijem ja vas i vasu ercegovinu :))))))) Predlazem da se rvati iz Bosne od danas izjasnjavaju kao masai (http://hr.wikipedia.org/wiki/Masai) siguran sam da cemo bolje proci :))))
Zna se gdje se radjaju pravi Hrvati ako vam nije jasno da znate U Zapadnoj Hercegovini. Svaka cast vama u Sarajevu nemojte se uvrijediti ali je ovako.
Meni bi kao Bosnjaku bilo drago da Hrvati dobiju kanal na svom jeziku, da ne slusam vise one umjetne jezicke tvorevine iz usta Bilica, onda onog sto vodi Federaciju danas, onda onu iz Mostara na FTV-u.
Bosanac, jesam, Hrvat, jesam, tzv Latin, jesam, Sarajlija, jesam, mahalac, jesam, i? Pitanje pripadnosti jednom narodu je stvar individue, ali politicka pripadnost te individue ukoliko ta osoba treba da bude javna licnost ujedno i javno pitanje. Mario je bio clan HDZ-a u Sarajevu, to je cinjenica, da li je jos uvijek ne znam. Decko prica hrvatskim jezikom, ima dvojno drzavljanstvo (BiH i HR), ima HR pasos (putovnicu)... i? Da li je Hrvat? Naravno da jeste. Da li je pao pod uticaj neke socijaldemokratske struje u Sarajevu? Vjerovatno. Zasto? Zato sto se osjeca napustenim od \"hrvata\" koji su do 90. godine bili \"neopredjeljeni\", ili se potpisivali cirilicom, a sada glume nacionalne vodje. Braco muslimani, da li ste ikada posumnjali da li je Ganic bosnjak? Da li ste ikada rekli da je on srbin islamske vjeroispovjesti? E to je isti vrag i sa Hrvatima u Bosni ( u Hercegovini su \"lojalni\")
zahtjevam i ja 5 minuta slave na CNN-u pa me niko ne he-be ni 2 % :S
Mario, jarane, drz se ti Lino festivala, pusti BHRT nek se poganiji od tebe njime bave. A sto se tice treceg kanala, zivi bili pa vidjeli, vrlo brzo ce i on profunkcionisati...htjeli mi to ili ne... samo sto to onda postavlja pitanje da li \"FTV\" treba uopste postojati ili da promijeni ime u BTV, pa svi imaju svoje i mirna Bosna
ne da hocemo vec zahtjevamo tv na hrvatskom jeziku - RTV HERCEG BOSNE
Čuj, \"u vječitoj dilemi može li Hrvat rođen u Sarajevu biti pravi Hrvat\"? Kakva je to dilema? Naravno da je pravi Hrvat onaj za koga glasaju Hrvati, bez obzira gdje je rođen. Ovo poturče koje izreče ove riječi treba samo promijeniti ime u Meho, jer njegove riječi su čista politika fashiste Zlajoglua i njegove države za čovjeka, tj. za njega te njegovu rodbinu, prijatelje i kumove.