BiH
77

Novi načelnik Ilijaša planira otvoriti najmanje 500 radnih mjesta

FENA
Akif Fazlić (Foto: Radio Ilijaš)
Akif Fazlić (Foto: Radio Ilijaš)
Novi načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić gostujući u jutarnjem programu Radio Ilijaša zahvalio je svima koji su za njega glasali, naglasivši da će u prvoj godini njegovog mandata prioritet biti izgradnja pješačke zone i uređenje ulice 126. brigade.

"Izgradnja ambulante u Mrakovu je svakako jedan od najvažnijih projekata i u toku su završni radovi na tom objektu, što će omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu građana. Očekujemo da sljedeće godine počne s radom i OŠ Stari Ilijaš", kazao je Fazlić.

Kako javlja Radio Ilijaš, novi načelnik se nada da će uspjeti privući investitore i otvoriti nove firme u kojima će posao dobiti najmanje 500 nezaposlenih osoba.

"Nastojat ćemo poboljšati ambijent za investitore i iskoristiti mnogobrojne potencijale. Naši poljoprivrednici su dosta u tome uspjeli. Poznato je da su se naši građani nakon što je Ilijaš prestao biti industrijski grad okrenuli poljoprivrednoj proizvodnji i to veoma uspješno. To područje moguće je unaprijediti i proširiti tržište izvan Kantona Sarajevo. Program stranke (SDA op.a.) okrenut je sve vrijeme lokalnim potrebama, što su birači prepoznali i tim je zavrijedio povjerenje", rekao je Fazlić.

Po njegovim riječima, važni problemi i gotovo najteži koje treba riješiti su uspostava adekvatnog javnog prijevoza, kao i katastra nekretnina u općini Ilijaš.

Načelnik Fazlić je istakao da će u toku svog mandata nastojati biti što transparentniji i otvoreniji prema građanima i da računa na njihove sugestije i zahtjeve u određivanju prioriteta.