Kandidat za načelnika općine Vitez
11

Alilović: U protekla dva mandata ostvarili smo sve što smo obećali

FENA
Vlado Alilović
Vlado Alilović
Kandidat za načelnika općine Vitez Vlado Alilović kazao je u razgovoru za FENU kako bi birači trebali glasati za njega na predstojećim izborima zbog toga što su u protekla dva mandata on i stranka koja ga je kandidirala (HDZBiH) u različite razvojne projekte na području općine uložili preko 25 miliona maraka, kao i zbog toga što su ostvarili sve ono što su obećali.

"Promijenili smo sliku općine prostornim i strateškim pristupom u razvoju svih oblasti života. Izgradili jednu od najvećih poslovnih zona u državi s 330.000 m2 opremljenog poslovnog prostora u kojem radi oko 4 000 ljudi, izvršili smo reformu organa uprave, usvojili potrebne strategije, izgradili centre za pružanje usluga građanima i građevne dozvole, donijeli smo prostorni plan, kao najviši strateški dokument, i napravili najveći dio planova nižeg reda (regulacione planove i planove parcelacija).

Izgradili smo gradsku sportsku dvoranu, i to jednu od ljepših u državi, vodozaštitne nasipe na rijeci Lašvi u dužini od 3 km, sanirali i uredili udarne dijelove na rijeci Kruščici i Biloj, te mostove na rijeci Lašvi, Kruščici i Biloj sa šest manjih mostova u Poslovnom centru", kazao je Alilović.

U protekla dva mandata izgrađeno je preko 100 km cestovne infrastrukture u urbanom dijelu i u selima, izgrađeni su i kilometri primarne vodovodne mreže i sedam vodospremnika. Izrađena je kanalizacijska i elektro infrastruktura u urbanom dijelu i u mjesnim zajednicama, rekonstruirana su brojna manja i veća sportska igrališta te stavljeno u funkciju gradsko groblje s modernom gradskom kapelom, kazao je Alilović.

Govoreći o prioritetnim problemima (zadatcima) koje bi trebalo riješiti u općini Vitez, Alilović je kazao kako je, iako je u poslijeratnom razdoblju u kapitalne vodoopskrbne projekte uloženo preko sedam miliona KM, potrebno stabilizirati vodoopskrbu rekonstrukcijom stare primarne i sekundarne mreže te dogovoriti povoljniju raspodjelu ukupnih količina s izvorišta Kruščica između općina Vitez i Zenica, kao zajedničkih korisnika.

"Potrebno je nastaviti s ulaganjem u gospodarstvo, usprkos globalnoj krizi, te političkoj krizi u državi, šireći malo i srednje poduzetništvo radi povećanja broja zaposlenih, izgraditi tržnicu u urbanom dijelu općine, riješiti daljinsko grijanje urbanog dijela, prigradskih dijelova i poslovnog centra u sklopu plinifikacije općine, a izgradnja primarnog voda već je u toku. Potrebno je nastaviti s rekonstrukcijom kanalizacije i odvoda površinskih voda u urbanom dijelu", kazao je Alilović, dodavši kako je potrebno u sklopu rješenja brze ceste kroz poslovnu zonu riješiti izgradnju mosta preko rijeke Lašve i povezati poslovnu zonu sa urbanim dijelom.

Upitan što bi poručio biračima kada se nađu pred biračkim listićem, Alilović je kazao kako im želi poručiti da biraju onog koji može ostvariti veći dio potreba i želja svih građana općine Vitez.

Govoreći o utršku novca u predizbornu kampanju Alilović je kazao kako će novčani iznos koji se planira utrošiti bit u skladu s Izbornim zakonom, poglavlje 15.10, koji regulira tu oblast, te da je riječ o skromnim novčanim sredstvima.