{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Perić: Želim raditi na dobrobit svih građana Kiseljaka

F
17.9.2012. u 09:56
0
1
Perić: Želim raditi na dobrobit svih građana Kiseljaka
0
Perić: Želim raditi na dobrobit svih građana Kiseljaka
Kandidat HSP-a BiH za načelnika općine Kiseljak dr. sc. Mijo Perić kazao je u razgovoru za Fenu kako želi raditi pošteno i odgovorno na dobrobit svih građana te općine.
Što se tiče problema koje bi prioritetno trebalo riješiti u Kiseljaku, Perić kazao kako se prvo treba riješiti onih koji su bili nositelji korupcije u općini Kiseljak.

"Želimo općinu Kiseljak sigurnu i perspektivnu, a ja želim napraviti put za izgradnju Općine, razgradnju organiziranog kriminala i depotizma", istaknuo Perić.

Njegova predizborna kampanja temelji se na projektima koji se odnose na korištenje prirodnih resursa Općine.

"Ako dobijem mandat za načelnika, nastavit ću raditi na razvoju gospodarstva i stvaranju uvjeta za investiranje u općinu Kiseljak", kazao Perić, dodavši kako će raditi na uređivanju infrastrukture i na vraćanju Kiseljaku imidža banjskog lječilišta.

"Ja vidim našu šansu u tome da očuvamo ono što su djedovi, bake, očevi i naše majke radili, uz primjenjenu edukaciju i da to uz suvremene tehnologije ponudimo svjetskom tržištu", istaknuo je Perić, dodavši kako kulturno blago koje je ostalo od prethodnih naraštaja treba ostaviti budućim generacijama, ali u boljem i svjetlijem izdanju.

"Konkretno mislim na Kaštele i Milodraž polje Blaženog fra. Anđela Zvizdovića, kao okosnicu vjerskog svetišta i vjerskog turizma. Za Istok smo Zapad, a za Zapad smo Istok. Biti ćemo most gdje su se ozakonile dvije kulture i gdje je održiv suživot moguć uz poštivanje i dobro susjedske odnose", naglasio je Perić.

On u svom programu naglašava kako će maksimalno raditi i na otvaranju novih radnih mjesta, te postavljanju temelja za ostanak i opstanak stanovništva na ovim prostorima srednje Bosne uz pomoć IPA Programa EU za održivi ruralni razvoj etno proizvodnje, uz suvremenu primjenu tehnologije i edukacije na svim razinama.

Također, Perić će raditi i na osiguranju zapošljavanja i ekonomskog osnaživanje invalida, ojačavanju položaja žena, a penzionerima omogućiti dostojanstvenu starost uz veća izdvajanja za socijalno ugrožene stanovnike.

"Po mom mišljenju, Kiseljak ima dobre predispozicije za stvaranje bolje gospodarske slike. Treba promijeniti odnos i razmišljanje prema pitanjima gospodarstva, odnosno ta pitanja staviti u prvi plan i zapošljavanje mladih na ovim prostorima. To je garancija za ostanak i opstanak u svome rodnom kraju, a ne odlazak bez povratka", kazao je Perić.

On je poručio biračima da glasaju srcem i razumom te da prvo dobro pogledaju sve kandidati, ono što je svaki od njih uradio i ono što može uraditi u razvoju Općine.

"Ne podcjenjujem svoje kolege koji su sa mnom na listi, no ja sam u odnosu na njih superiorniji po radnom iskustvu, stvaralaštvu pa na koncu i po stručnoj spremi", kazao je Perić.

Što se tiče finansiranja njegove kampanje, Perić naglašava kako od stranke nije dobio ni za "čestit put da može obići 83 sela i 9 mjesnih zajednica", jer je to mlada stranka na ovom prostoru, koja za sada nema materijalnih donacija, kao niti izvora finansiranja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: