Kandidat HSP-a BiH za načelnika
0

Perić: Želim raditi na dobrobit svih građana Kiseljaka

FENA
Kandidat HSP-a BiH za načelnika općine Kiseljak dr. sc. Mijo Perić kazao je u razgovoru za Fenu kako želi raditi pošteno i odgovorno na dobrobit svih građana te općine.

Što se tiče problema koje bi prioritetno trebalo riješiti u Kiseljaku, Perić kazao kako se prvo treba riješiti onih koji su bili nositelji korupcije u općini Kiseljak.

"Želimo općinu Kiseljak sigurnu i perspektivnu, a ja želim napraviti put za izgradnju Općine, razgradnju organiziranog kriminala i depotizma", istaknuo Perić.

Njegova predizborna kampanja temelji se na projektima koji se odnose na korištenje prirodnih resursa Općine.

"Ako dobijem mandat za načelnika, nastavit ću raditi na razvoju gospodarstva i stvaranju uvjeta za investiranje u općinu Kiseljak", kazao Perić, dodavši kako će raditi na uređivanju infrastrukture i na vraćanju Kiseljaku imidža banjskog lječilišta.

"Ja vidim našu šansu u tome da očuvamo ono što su djedovi, bake, očevi i naše majke radili, uz primjenjenu edukaciju i da to uz suvremene tehnologije ponudimo svjetskom tržištu", istaknuo je Perić, dodavši kako kulturno blago koje je ostalo od prethodnih naraštaja treba ostaviti budućim generacijama, ali u boljem i svjetlijem izdanju.

"Konkretno mislim na Kaštele i Milodraž polje Blaženog fra. Anđela Zvizdovića, kao okosnicu vjerskog svetišta i vjerskog turizma. Za Istok smo Zapad, a za Zapad smo Istok. Biti ćemo most gdje su se ozakonile dvije kulture i gdje je održiv suživot moguć uz poštivanje i dobro susjedske odnose", naglasio je Perić.

On u svom programu naglašava kako će maksimalno raditi i na otvaranju novih radnih mjesta, te postavljanju temelja za ostanak i opstanak stanovništva na ovim prostorima srednje Bosne uz pomoć IPA Programa EU za održivi ruralni razvoj etno proizvodnje, uz suvremenu primjenu tehnologije i edukacije na svim razinama.

Također, Perić će raditi i na osiguranju zapošljavanja i ekonomskog osnaživanje invalida, ojačavanju položaja žena, a penzionerima omogućiti dostojanstvenu starost uz veća izdvajanja za socijalno ugrožene stanovnike.

"Po mom mišljenju, Kiseljak ima dobre predispozicije za stvaranje bolje gospodarske slike. Treba promijeniti odnos i razmišljanje prema pitanjima gospodarstva, odnosno ta pitanja staviti u prvi plan i zapošljavanje mladih na ovim prostorima. To je garancija za ostanak i opstanak u svome rodnom kraju, a ne odlazak bez povratka", kazao je Perić.

On je poručio biračima da glasaju srcem i razumom te da prvo dobro pogledaju sve kandidati, ono što je svaki od njih uradio i ono što može uraditi u razvoju Općine.

"Ne podcjenjujem svoje kolege koji su sa mnom na listi, no ja sam u odnosu na njih superiorniji po radnom iskustvu, stvaralaštvu pa na koncu i po stručnoj spremi", kazao je Perić.

Što se tiče finansiranja njegove kampanje, Perić naglašava kako od stranke nije dobio ni za "čestit put da može obići 83 sela i 9 mjesnih zajednica", jer je to mlada stranka na ovom prostoru, koja za sada nema materijalnih donacija, kao niti izvora finansiranja.