Komentari (138)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"kotlovi nisu u najboljem stanju i u pitanju je njihov rad" pa valjda se to trebalo znati prije nego sto je zima nastupila, sta su mislili, ja teskog javasluka phhhhhhhhhhh ne mogu ni zamisliti kako je ljudima koji po ovom vremenu nemaju grijanja.....drzte se zenicani
@Svire61 boli me uvo za turskom i erdoganom............
Rijesice nama Fudo sve aBd.
PRIKAŽI ODGOVORE (26)
U Sarajevu nema vode u Zenici nema grijanja. Mogli bi Tuzlaci sledeci puta razmisliti kad budu kritikovali Jasmina i Imamovica. U Tuzli voda tece potocima iz cesama a u stanovima +21. Ceste relativno ciste.
@MinoDerlin Nije tačno!!!! Tuzla nema problema sa vodom ni trenutno a ni u pola ljeta
Komentar ti je totalno van konteksta.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ko li je vlasnik tog acelormitala
treba ovo sve rasprodat i pare podijelt, otporan je ovo narod neće se ucvijelt nema više tog što ova bagra ne more svar't, ne treba nam davat kruha možemo se pokvarit...
Ko ih jebe
Cekaj cekaj. Zenicani nemaju grijanja pa cak ni struje ako hoe da upale grijalicu?! I opet nikom ne pada na pamet da digne hajku ili cak da izadje na proteste? Nemote samo reci da je hladno za protesta. Vani vam je u kuci ocigledno. Joj jeste ljeni j**** vas sve.
hahaha u Zenici grijanje radi samo kad je zimi +10 sve ispod toga izaziva kvarove nevidjenih razmijera.A podatak da narod ne reaguje ni kada ti na -22 iskljuce grijanje i vodu dovodi do zakljucka da s tim narodom mozes raditi sta i kako hoces,tj. narod ne postoji..samo ovce u ljudskom obliku.Zalosno.
Mi bošnjaci umiremo od hladnoče
Ja sam skoro sarajlijama,nudio Jasmina na posudbu..Bar jedno 2 mjeseca da ih namiri na vodu.A i sa grijanjem se krenulo na visinske zone pa bi i tu mogo bit makar savjetnik zenicanima.Zato ja govorim neka njega jos,Tuzla je makar malo progledala s njim dok pojedini vracaju gradove unazad.A akoneko obeca i moze bolje bujrum sta me briga iz koje je stranke....
@Destroyer5 Greska jarane,upravo nisam u zgradi vec u kuci,visinska zona i ne pamtim kad je nestalo vode...Grijanje iz TE doslo nekih 200 metara od mene,a sto se tice zagadjenja pa bolan u Sarajvu ti neki dan bi par-nepar..Nista u Sarajvu nije bolje neg u Tuzli il Zenici.Nijanse su u pitanju...
Sta sve izdrzi ovaj narod
tipicna sarajevska podrska. Zenicani umiri, a Sarajlije daju moralnu podrsku i osokljavaju.
Ja licno mislim da je tu nepoznavanje pravilnog odrzavanja i poznato nase dundzerstvo ko ono sve znam pa kad zavrsi eh da me ubijes za ova nekolika sarafa neznam dze su bili.
Onaj sistem je grozan bio, napravili gradsko grijanje koje se mora odrzavat.. Mi hocemo u jp grinanje da primamo plate a da nista ne odrzavamo..
#prayforzenica
zato ima novi statut celika i granitne fontane u bojama:)
hocete da ratujete sa srbima a ne mozete vodovod da odrzavate.....
Zašto ja mrzim ove kvazi novinare, zato što se ne bave istraživačkim novinarstvom. Fino, kako i koliko ta javna firma posluje, na šta i koliko se troši novac, tko je direktor, u čijem kabinetu je najčešće viđan (SDA, SDP, SBB...). Ili stvarno nemaju nocva za remont, pa dolazi do kvarova ili neko sebi u džep kupi ili kupi tako što štedi na energentu, jer na papiru piše da je kupljeno 5 tona, a ono ga ima samo 2 tone.
Para ili topla voda se dobija iz Arcelor Mittal-a, tj. bivse Zeljezare Zenica. JP Grijanje samo vrsi naplatu i odrzavanje cjevovoda. Arcelor Mittal kao nus proizvod dobija paru, a koju treba sa daljnju proizvodnju. Uglavnom, vec godinama viskom pare ili ti ga tople vode, grije se cijela Zenica. Vec par godina se desavaju ove stvari s kotlovima, i vec je dogovoren remont, tj, izgranja 5-6 novih, ali nisu stigli do ove zime da urade, jer je u zenici postojao i sada postoji projekat KTG.
KTG je trebala da bude termoelektrana na gas, koja bi proizvodila struju i grijala grad. Inace jako dobar projekat koji blokira elektroprivreda, jer investitori traze da elektroprivreda garantuje otkup elektricne energije, a elektroprivreda eto kako je do sada bilo, to ne prihvata. U svakom slucaju, nadamo se pozitivnom rjesenju do naredne zime.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
cudno kako se ovakve stvari obicno pokvare kad to bas ne bi smjele..:)