Nudžeim Rečica
0

Novi Airbus A319 stiže "BH Airlinesu" za nekoliko dana

Piše: N. Jamaković
Novi Airbus A319 "Turkish Airlinesa" za nekoliko dana trebao bi biti na raspolaganju "BH Airlinesu" i očekuje se njegov dolazak s istanbulskog aerodroma Atatürk u Sarajevo, potvrdio nam je direktor "BH Airlinesa" Nudžeim Rečica.

"Avion je već ofarban u naše boje i preostalo je još da se dvije civilne avijacije, bh. i turska, dogovore oko nadležnosti kad je riječ o korištenju tog aviona. On će biti stacioniran u BiH i letjet će za 'BH Airlines'", kazao je Rečica za Sarajevo-x.com.

Dodao je kako će kompanija odlučiti na koji će način iskoristiti ovaj avion star tek tri godine, a u opciji su letovi u Istanbul, Skandinaviju i Amsterdam.

Kad A319 sleti u Sarajevo, "BH Airlines" će raspolagati sa četiri aviona - dva regionalna ATR72-200, jedan Boeing 737-400 i jedan Airbus A319.

Boeing 737-400 će letjeti za "BH Airlines" do kraja septembra, nakon čega će biti odlučeno hoće li on biti vraćen "Turkish Airlinesu" ili će i iduće godine biti u floti bh. kompanije.

"Mi ćemo za iduću ljetnu sezonu, dakle od kraja marta 2011, imati četiri aviona u floti, dva regionalna ATR72-200, Airbus A319, te još jedan. Vidjet ćemo hoće li to biti Boeing 737-400, ili ćemo uzeti neki drugi avion", najavio je Rečica.