{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Turkish Airlines odlučan da BH Airlines postane uspješna aviokompanija

F
26.8.2010. u 18:17
0
9
Turkish Airlines odlučan da BH Airlines postane uspješna aviokompanija
0
Turkish Airlines odlučan da BH Airlines postane uspješna aviokompanija
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović susreo se danas s delegacijama JP "BH Airlines“ i "Turkish Airlinesa“ s kojima je razgovarao o dosadašnjim rezultatima na ispunjavanju obaveza iz ugovora o dokapitalizaciji bosanskohercegovačke aviokompanije.
Jako smo zainteresirani da ova kompanija bude uspješna, kazao je Mujezinović, ističući da su interesi dviju strana u tome istovjetni. U tom smislu Vlada FBiH će, u okviru svoje nadležnosti, učiniti sve što je potrebno da se „B&H Airlines“ nesmetano razvija.

Namjera turske strane je da "BH Airlines“ u što skorije vrijeme samostalno donosi bitne poslovne odluke, rekao je predsjednik UO "Turkish Airlinesa“ Hamdi Topču, budući da ova kompanija ima potencijal da bude važna u regionu. U tom smislu trebalo bi izvršiti i određene promjene u organizaciji i upravljanju kompanijom, kazao je Topču.

Sastanku u Vladi FBiH prisustvovao i federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, koji je goste upoznao s procedurom oko upisa u registar novog Airbusa A319 kojeg je "Turkish Airlines" već isporučio "BH Airliniesu“, te je izrazio očekivanja da će taj postupak biti završen veoma brzo, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: