Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
520.000 zaposlenih, 428.000 penzionera. Da bi penzioni sistem bio održiv, omjer mora biti barem 2:1.
Penzioneri mrš u Japan.
ne znam je li dovoljno 2:1, kad je veliki procenat od ovih 520 000 isto na budzetu
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Vučić prošle godine podijelio svim građanima po 100 eura a ove će po 110.Ti novaliću nisi ni po masku dao.Eto ne znam sta bih ti rekao ...ti si jedna sramota.
pa vucic je gospodin za ove nase zohare
Mi stvaramo novu matematiku. Na jednog radnika iz realnog sektora idu dva uhljeba koji imaju duplo veću platu od njega i dva penzionera koji imaju gotovo isti novčani prihod kao on! 428 hiljada je sasvim dovoljno glasača za čistu pobjedu bilo kone stranke u federaciji a to je cifra bez uhljeba!
Okupio ih, da im nešto slaže i da ih prevari.
Vas 428000 treba da crkve od korone ako ce niste od 380km penzije . JEL JASNO
baza
Lazov prve klase , za borce ista priča i obećanja i na kraju njonja
Nisu oni prioritet budzetu vec vama na izborima
Vise penzionera nego zaposlenih. U prijeratnom sistemu koji je Josip Broz kontrolirao i upravljao je bilo 3 radnika na spram jednog penzionera. Cccccc
428000 od kojih je 350 huljada penziju zaradilo sjedeci na budzetu. Svakome ko je bio administrativni radnik penziju treba skresati za 30% i preusmjerit penzionerima koji su penziju stekli radom u privatnom sektoru!
428.000 penzionera. prosjecna penzija 400 maraka je 171200 000 mjesecno da nisu za vas preopterecenje zato ne nabavljate vakcine .Zna te vi da imunitet kod stariji osoba je los.
Bruka i Zalost od Drzave, i onda uhljebima cudno sto omladina trci u Evropu da ciste guzice i voze kamione.
A ako "prikljucis dvojicu", k'o sto si rek'o, smanjices troskove. Dilfas legenda.
Penzioneri su najvise krivi za ovu situaciju. SDA im oprala mozak i svake izbore jedne te iste lopove zaokruzuju.
Smetljar opet nesto prica 😂😂😂
Normalno da su prioritet kad su najbrojnija populacija u FBiH i i pola da ih glasa za sda, ista dobija izbore. Ko šiša realni sektor, mlade, studente, rudare, .....