BiH
20

Novalić i Bajrović s radnicima Borca dogovorili uvezivanje staža do 2010.

Klix.ba
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović danas su, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, primili predstavnike menadžmenta i radnika Konfekcije Borac koji su se danas okupili ispred zgrade Vlade FBiH.

Tema sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Porezne uprave FBiH i Federalnog zavoda PIO, bilo je uvezivanje radnog staža radnicima travničke firme.

Nakon analize onoga što je urađeno od posljednjeg sastanka koji je, također u Vladi FBiH, održan 13. aprila ove godine, danas je dogovoreno da uvezivanje staža do 2010. godine bude riješeno nakon dostavljanja spiskova radnika koji su stekli uslove za penziju od Uprave Borca, a da za ostale radnike za period 2011.-2014. budu intenzivirane aktivnosti na iznalaženju rješenja.

S tim u vezi usaglašeno je da idući sastanak bude održan za mjesec dana, a da već sutra bude formirana radna grupa koja će raditi na traženju rješenja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.